SeeYouLater

Uzman
Yer
TOKAT
Merak ettiğim konu şu: Yıllardır gökyüzünde uçaklar geçiyor ve arkalarında soğuk ve sıcak hava dengesinden dolayı su buharı oluşuyor; gökyüzünde bir iz kalıyor. Uçak gözden kaybolduktan sonra bu iz de kayboluyordu. Ancak son zamanlarda özellikle Birleşik Arap Emirlikleri’ne giden uçak sayısı çok fazla arttı ve günde en az 5–6 uçak geçiyor.

Benim merak ettiğim ise bu uçaklar yine aynı izi arkalarında bırakıyor; fakat artık bu iz, uçak gözden kaybolduktan sonra bile gökyüzünde uzun bir süre kalıyor. Biraz araştırma yaptığımda bazı yanlış bilgiler edindim. Bazı kişiler, iklim anlaşması çerçevesinde uçaklar aracılığıyla doğayı ve iklimi bozan gazlar ve zararlı maddeler bırakıldığını ve bunun bilinçli yapıldığını savunuyor.

Sizce durum nedir? Bu durum sizin de dikkatinizi çekti mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle gizli proje gibi saçma şeylere inanmamak gerek. Uçakların arkasında bıraktığı ize kısaca kontrail diğer adıyla yoğunlaşma izi deniyor. Gerçekleşen şey ise uçağın egzozundan çıkan su buharı dışarıdaki çok düşük sıcaklık ve hava nemi ile birleşmesi ve sonrasında o meşhur beyaz çizgiyi oluşturması.

Eskiden hemen kaybolması ve şimdi kaybolmamasının sebebi tamamen üst troposferdeki nem ve havanın durumu ile ilgili, nem düşükse iz birkaç dakikada gider ama nem yüksekse daha uzun süre troposferde tutunur. Bunun dışında hava sıcaklığı çok düşükse yine bu kristaller hava donup kalıyor. Rüzgar zayıf ise yine yayılıp kalıyor. Yani bu tamamen meteoroloji, doğa kendini komplolara göre ayarlamıyor.

Havada kimyasal şeyler yapılıyor gibi saçma şeylere inanmanızı anlıyorum ama bu tarz projeler devasa bütçeler isteyen şeyler. Kaldı ki BAE'ye giden yolcu uçaklarında bu tarz teçhizatlar da yok olsa bile bu uçaklar bunun için tasarlanmış uçaklar değil. O izler bildiğimiz buz. Kimyasal tespit edilse bilim dünyası kıyameti koparırdı zaten. Yok öyle bir şey.

Öyle gizli proje gibi saçma şeylere inanmamak gerek. Uçakların arkasında bıraktığı ize kısaca kontrail diğer adıyla yoğunlaşma izi deniyor. Gerçekleşen şey ise uçağın egzozundan çıkan su buharı dışarıdaki çok düşük sıcaklık ve hava nemi ile birleşmesi ve sonrasında o meşhur beyaz çizgiyi oluşturması.

Eskiden hemen kaybolması ve şimdi kaybolmamasının sebebi tamamen üst troposferdeki nem ve havanın durumu ile ilgili, nem düşükse iz birkaç dakikada gider ama nem yüksekse daha uzun süre troposferde tutunur. Bunun dışında hava sıcaklığı çok düşükse yine bu kristaller hava donup kalıyor. Rüzgar zayıf ise yine yayılıp kalıyor. Yani bu tamamen meteoroloji, doğa kendini komplolara göre ayarlamıyor.

Havada kimyasal şeyler yapılıyor gibi saçma şeylere inanmanızı anlıyorum ama bu tarz projeler devasa bütçeler isteyen şeyler. Kaldı ki Bae'ye giden yolcu uçaklarında bu tarz teçhizatlar da yok olsa bile bu uçaklar bunun için tasarlanmış uçaklar değil. O izler bildiğimiz buz. Kimyasal tespit edilse bilim dünyası kıyameti koparırdı zaten. Yok öyle bir şey.

Hocam açıklamaların için teşekkür ederim ancak ben zaten yazımda araştırdığımda bazı yanlış bilgiler edindim diye belirttim bu duruma zaten inanmıyorum ve hiç mantıklı gelmiyor sizin söyledikleriniz benim için yeterli ancak bu düşünceyi çevremdeki insanlardan duyduğum için acaba forumda bu saçmalığa inanan veya mantıklı bir açıklama yapabilecek olan biri var mı diyerek yazdım.

Hocam açıklamaların için teşekkür ederim ancak ben zaten yazımda araştırdığımda bazı yanlış bilgiler edindim diye belirttim bu duruma zaten inanmıyorum ve hiç mantıklı gelmiyor sizin söyledikleriniz benim için yeterli ancak bu düşünceyi çevremdeki insanlardan duyduğum için acaba forumda bu saçmalığa inanan veya mantıklı bir açıklama yapabilecek olan biri var mı diyerek yazdım.

Dediğiniz gibi iklimlendirme durumları mevcut. Asıl sıkıntı bunu yapacak uçakların özel olarak tasarlanması. Ayrıca bu teknolojiyi tek kullanan ve devasa bütçeyi sağlayan BAE var. Durduk yere niye bizim ülkemize gelip yağmurlama yapsınlar? Hava sahasına bile giremez yolcu uçağı dışındaki uçaklar. Çevrenizden duyduklarınıza pek inanmayın.

Dediğiniz gibi iklimlendirme durumları mevcut. Asıl sıkıntı bunu yapacak uçakların özel olarak tasarlanması. Ayrıca bu teknolojiyi tek kullanan ve devasa bütçeyi sağlayan bae var. Durduk yere niye bizim ülkemize gelip yağmurlama yapsınlar? Hava sahasına bile giremez yolcu uçağı dışındaki uçaklar. Çevrenizden duyduklarınıza pek inanmayın.

Teşekkür ederim bilgileriniz ve desteğiniz için inanmıyorum zaten ama bu algı son dönemde fazla arttı bu yüzden forumda ki insanların ne düşündüğünü merak ettim.

Merak ettiğim konu şu: Yıllardır gökyüzünde uçaklar geçiyor ve arkalarında soğuk ve sıcak hava dengesinden dolayı su buharı oluşuyor; gökyüzünde bir iz kalıyor. Uçak gözden kaybolduktan sonra bu iz de kayboluyordu. Ancak son zamanlarda özellikle Birleşik Arap Emirlikleri'ne giden uçak sayısı çok fazla arttı ve günde en az 5–6 uçak geçiyor.

Benim merak ettiğim ise bu uçaklar yine aynı izi arkalarında bırakıyor; fakat artık bu iz, uçak gözden kaybolduktan sonra bile gökyüzünde uzun bir süre kalıyor. Biraz araştırma yaptığımda bazı yanlış bilgiler edindim. Bazı kişiler, iklim anlaşması çerçevesinde uçaklar aracılığıyla doğayı ve iklimi bozan gazlar ve zararlı maddeler bırakıldığını ve bunun bilinçli yapıldığını savunuyor.

Sizce durum nedir? Bu durum sizin de dikkatinizi çekti mi?

Ülkemizdeki bazı insanlar chemtrails olayına inanıyorlar. Az bir kesim de değil bu, bayağı büyük bir kesim. Ünlüler bunu söylüyor temel fizik bilgisi bile bilmeden insanlarda buna inanıyor. Dünyada her şeye komplo üreten tek ülke biziz.

Son düzenleyen: Moderatör: