SeeYouLater
Uzman
Merak ettiğim konu şu: Yıllardır gökyüzünde uçaklar geçiyor ve arkalarında soğuk ve sıcak hava dengesinden dolayı su buharı oluşuyor; gökyüzünde bir iz kalıyor. Uçak gözden kaybolduktan sonra bu iz de kayboluyordu. Ancak son zamanlarda özellikle Birleşik Arap Emirlikleri’ne giden uçak sayısı çok fazla arttı ve günde en az 5–6 uçak geçiyor.
Benim merak ettiğim ise bu uçaklar yine aynı izi arkalarında bırakıyor; fakat artık bu iz, uçak gözden kaybolduktan sonra bile gökyüzünde uzun bir süre kalıyor. Biraz araştırma yaptığımda bazı yanlış bilgiler edindim. Bazı kişiler, iklim anlaşması çerçevesinde uçaklar aracılığıyla doğayı ve iklimi bozan gazlar ve zararlı maddeler bırakıldığını ve bunun bilinçli yapıldığını savunuyor.
Sizce durum nedir? Bu durum sizin de dikkatinizi çekti mi?
Benim merak ettiğim ise bu uçaklar yine aynı izi arkalarında bırakıyor; fakat artık bu iz, uçak gözden kaybolduktan sonra bile gökyüzünde uzun bir süre kalıyor. Biraz araştırma yaptığımda bazı yanlış bilgiler edindim. Bazı kişiler, iklim anlaşması çerçevesinde uçaklar aracılığıyla doğayı ve iklimi bozan gazlar ve zararlı maddeler bırakıldığını ve bunun bilinçli yapıldığını savunuyor.
Sizce durum nedir? Bu durum sizin de dikkatinizi çekti mi?
Son düzenleyen: Moderatör: