Üçgenler konusu nasıl öğrenilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Winner
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 191
  • Etiketler Etiketler
    nasıl

Winner

Üstün
Kafama tam yatmıyor bu konu. Çok fazla formül var. Nasıl hallederim bu konuyu?

Soru çözerek tabii ki de. Sadece seviyene uygun bir kaynakla başlaman gerek. Direkt orijinal Bilgi Sarmal gibi kaynaklara dalarsan yapamaman normal.
Geometrinin İlacından ilerliyorum ama üçgende açıda açıortay kısmında tıkandım.

YouTube videolarına bak sonsuz video var. Kafana uyan, senin dilinden konuşan birilerini illaki bulacaksın. Üşenme yaz 3-5 hoca gez kesin bulursun anlayacağın hocayı.

Bir sürü üçgen , bir sürü hem de. Bizim hocamız 1000 tane farklı üçgen çizdirtmişti. Atıyorum üçgen içinde üçgen farklı şekillerde falan.
Soruda her zaman dik ve yada düz gelmez görmen gerekir bu yüzden mantıklı olanı soru çözmek etkili olur ama maalesef YKS yaklaşan bir soru bankasına denk gelmedim.

YouTube videolarına bak sonsuz video var. Kafana uyan, senin dilinden konuşan birilerini illaki bulacaksın. Üşenme yaz 3-5 hoca gez kesin bulursun anlayacağın hocayı.
Eyüp B'den izliyorum. Video ders kitabından takip ediyorum fakat zorlanıyorum test çözerken.

Eyüp B'den izliyorum. Video ders kitabından takip ediyorum fakat zorlanıyorum test çözerken.

Diger arkadaşların da dedigi gibi bol pratik ile o iş biter. Üçgenler çok önemli halletmen gerek şimdiden işine çok yarayacak çemberde çokgende.

Matematik soru çözmeyle halledilebilecek bir ders, konuyu öğreneceksiniz. Sonra bol bol soru çözerek çalışacaksınız, başka yolu yok maalesef. 3-5 soruyla olabilecek ders de değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…