Yukarıdaki eğitim 2024'te başlanmış bir eğitim ve güncel bir eğitim. Python ile ilgili öyle spesifik bir kaynağa gerek yok; herhangi bir kaynakta olur. Birbirinden çok da farklı şeyler anlatılmıyor zaten ama birisi farklı şekilde, birisi farklı şekilde anlatıyor. Programlama dilinde uzmanlık diye bir şey yok; olsa bile çok da önemli bir durum değil, çünkü programlama dili her şey değil. Yani Atıl Samancıoğlu Python anlatabilir mi? Evet, anlatır. Senin attığın kaynakta doğru anlatıyor, Atıl Samancıoğlu yanlış mı anlatıyor? Hayır, alakası yok. İkisi de doğru.
Ücretsiz kaynak:
Harvard yazılım mühendisliği alanında Master yapan birisinin sence hiçbir tane bile Python projesi yok mudur? Bahsettiğin kişiyi araştırmadan konuşmak ne kadar doğru?
Not: Herhangi bir kaynak durumuna açıklama getireyim. Gidip de ne olduğu belli olmayan Python kurslarından bahsetmiyorum burada. Mesela, Yakın Kampüs Murat Coşkun ya da Atıl Samancıoğlu gibi; ya da bunlar kalitesinde başka Python kursları olan yazılımcılar. Bunlardan herhangi birini seçmişseniz, pek bir şey fark etmez. Belki birisi daha güzel anlatıyordur, birisi daha zor anlaşılır anlatıyordur. Bu da normal bir durum. Programlama dili zor değildir; tek başına da kariyer için yeterli değildir. Yani, ben Python öğrendim, bu şirkette şu şirkette çalışacağım diye bir şey yok.