vladimirputin

Becerikli
Son düzenleyen: Moderatör:
Udemy 'e gerek yok, aşağıdaki seti öneririm. Internet artık başlı başına çöplük oldu. İngilizce dökümantasyon okumayı bilen herkes hoca oldu, aynı üstteki linkteki Atıl Samancıoğlu gibi. Ne hikmetse arkadaş Python, C#, C++, Javascript, Java, R, SQL, Oracle, Kubernetes her şeyin uzmanı :)

Bu tarz tipleri sevmiyor ve nefret ediyorum. Ders alacağınız kişinin kariyerini araştırın, size ders vereceği konu hakkında çalışması bulunuyor mu ona da bakın derim. Piyasada çok fazla Python eğitimi veren şaklaban var ve hiçbirinin bir tane bile Python projesi yok.

Udemy 'e gerek yok, aşağıdaki seti öneririm. Internet artık başlı başına çöplük oldu. İngilizce dökümantasyon okumayı bilen herkes hoca oldu, aynı üstteki linkteki Atıl Samancıoğlu gibi. Ne hikmetse arkadaş Python, C#, C++, Javascript, Java, R, SQL, Oracle, Kubernetes her şeyin uzmanı :)

Bu tarz tipleri sevmiyor ve nefret ediyorum. Ders alacağınız kişinin kariyerini araştırın, size ders vereceği konu hakkında çalışması bulunuyor mu ona da bakın derim. Piyasada çok fazla Python eğitimi veren şaklaban var ve hiçbirinin bir tane bile Python projesi yok.

Yukarıdaki eğitim 2024'te başlanmış bir eğitim ve güncel bir eğitim. Python ile ilgili öyle spesifik bir kaynağa gerek yok; herhangi bir kaynakta olur. Birbirinden çok da farklı şeyler anlatılmıyor zaten, ama birisi farklı şekilde, birisi farklı şekilde anlatıyor. Programlama dilinde uzmanlık diye bir şey yok; olsa bile çok da önemli bir durum değil, çünkü programlama dili her şey değil. Yani Atıl Samancıoğlu Python anlatabilir mi? Evet, anlatır. Senin attığın kaynakta doğru anlatıyor, Atıl Samancıoğlu yanlış mı anlatıyor? Hayır, alakası yok. İkisi de doğru.

Ücretsiz kaynak:

Harvard yazılım mühendisliği alanında master yapan birisinin sence hiç bir tane bile Python projesi yok mudur? Bahsettiğin kişiyi araştırmadan konuşmak ne kadar doğru?

Not: Herhangi bir kaynak durumuna açıklama getireyim. Gidip de ne olduğu belli olmayan Python kurslarından bahsetmiyorum burada. Mesela, Yakın Kampüs Murat Coşkun ya da Atıl Samancıoğlu gibi; ya da bunlar kalitesinde başka Python kursları olan yazılımcılar. Bunlardan herhangi birini seçmişseniz, pek bir şey fark etmez. Belki birisi daha güzel anlatıyordur, birisi daha zor anlaşılır anlatıyordur. Bu da normal bir durum. Programlama dili zor değildir; tek başına da kariyer için yeterli değildir. Yani, ben Python öğrendim, bu şirkette şu şirkette çalışacağım diye bir şey yok.

Son düzenleme:

Basla kardesim.

Oncelikle "her seyi ogrenecegim" kafasindan cikiyorsun. Daha sonra Spotify'dan da arkadan guzel bir playlist'i aciyorsun, calisiyorsun. Bunu disiplinli bir sekilde yapiyorsun ve Python'i diger kurslarla ilerleyenlerden cok daha iyi ogreniyorsun. Sonrasinda ise gelip bana ve ustumdeki arkadasa begeni atarak tesekkur ediyorsun ve usul usul algoritma ve veri yapilari calisarak ilerliyorsun.

Basla kardesim.

Oncelikle "her seyi ogrenecegim" kafasindan cikiyorsun. Daha sonra Spotify'dan da arkadan guzel bir playlist'i aciyorsun, calisiyorsun. Bunu disiplinli bir sekilde yapiyorsun ve Python'i diger kurslarla ilerleyenlerden cok daha iyi ogreniyorsun. Sonrasinda ise gelip bana ve ustumdeki arkadasa begeni atarak tesekkur ediyorsun ve usul usul algoritma ve veri yapilari calisarak ilerliyorsun.
Senin canini yerim ben

Yukarıdaki eğitim 2024'te başlanmış bir eğitim ve güncel bir eğitim. Python ile ilgili öyle spesifik bir kaynağa gerek yok; herhangi bir kaynakta olur. Birbirinden çok da farklı şeyler anlatılmıyor zaten ama birisi farklı şekilde, birisi farklı şekilde anlatıyor. Programlama dilinde uzmanlık diye bir şey yok; olsa bile çok da önemli bir durum değil, çünkü programlama dili her şey değil. Yani Atıl Samancıoğlu Python anlatabilir mi? Evet, anlatır. Senin attığın kaynakta doğru anlatıyor, Atıl Samancıoğlu yanlış mı anlatıyor? Hayır, alakası yok. İkisi de doğru.

Ücretsiz kaynak:

Harvard yazılım mühendisliği alanında Master yapan birisinin sence hiçbir tane bile Python projesi yok mudur? Bahsettiğin kişiyi araştırmadan konuşmak ne kadar doğru?

Not: Herhangi bir kaynak durumuna açıklama getireyim. Gidip de ne olduğu belli olmayan Python kurslarından bahsetmiyorum burada. Mesela, Yakın Kampüs Murat Coşkun ya da Atıl Samancıoğlu gibi; ya da bunlar kalitesinde başka Python kursları olan yazılımcılar. Bunlardan herhangi birini seçmişseniz, pek bir şey fark etmez. Belki birisi daha güzel anlatıyordur, birisi daha zor anlaşılır anlatıyordur. Bu da normal bir durum. Programlama dili zor değildir; tek başına da kariyer için yeterli değildir. Yani, ben Python öğrendim, bu şirkette şu şirkette çalışacağım diye bir şey yok.

Harvard ALM programını bitirip LinkedIn'e MSC ünvanı eklemek o şahsın ayıbıdır. Her yazana aldanmak da sizin ayıbınız. Sektörde uzmanlığı olmayan kişilerin bir şeyler öğretiyorum ayağına İngilizceyi Türkçeye çevirmesi rezalet bir şeydir. Bahsettiğiniz kişilerin yaptığını buna yakın görüyorum.

"Programlama dilinde uzmanlık yok" nasıl oluyor? En basitinden AI kisvesi zaten bu bahsettiğimiz dil ile özleşmiş durumda. İleri seviyede Cloud entegrasyonları, k8s&docker platformları, bunların hepsi programlama dilinde uzmanlık gerektirir, yanlışım varsa düzeltin :)

Ben bilişim sektöründe olan biri olarak ve çalıştığım şirketler sağ olsun çok fazla eğitmene maruz kalmış biri olarak; bir şeylerde kendini geliştirmek isteyen bir insanın başına, sektör deneyimi olmayan ve kendini uzman diye pazarlayan eğitmenlerden daha kötü bir şey gelemez. Tam bir vakit kaybıdır, şirket para ödediği için de katılmak zorundasınızdır. :)

Son düzenleyen: Moderatör: