SVG formatı ile daha az trafik ile daha kaliteli simgeleri forumlarınızda gösterin!
XML kodları ile tasarlanan simgeler sayesinde hem daha az trafik ile daha kaliteli simgeler gösteriyoruz hem de çözünürlük kaynaklı bozulmaların önlerine geçmiş oluyoruz.

Ayrıca bu uzantı, diğer resim uzantıları gibi tarayıcılar tarafından önbelleklendiği için aynı ziyaretçiler ikinci kere sunucunuzdan simgeyi indirmez. Elbette Cloudflare Cache kullanıyor iseniz de bu uzantı önbelleklenmektedir.
Eki Görüntüle 153516Eki Görüntüle 153520
Sürüm farklılıklarına göre simgeler değişir.
Örneğin Windows sürümlerine göre Windows logosunun değişimi sayesinde kullanılan işletim sistemleri çok daha ayırt edici duracaktır.
Eki Görüntüle 153540
Microsoft Edge'in Chromium olmadan önceki Legacy simgesi gibi ayırt edici logolar kullanılmıştır. Eğer eski Edge tarayıcısı ile mesaj gönderimi yapılırsa eski Edge logosu gösterilecektir.
Eki Görüntüle 188755
Eki Görüntüle 153539
Daha iddialı kütüphane sayesinde rakiplerine göre çok daha fazla avantajlıdır.
Sadece "User-Agent" başlığını değil, SEC_CH_UA ve X-Request başlıklarını da değerlendirerek daha fazla işletim sistemi ve tarayıcı destekler.
"Windows NT 10.0" dizesi, Windows 10 olarak değil Windows 10/11 olarak değerlendirilir. Sec_CH_UA başlığına sahip tarayıcı kullanıyor iseniz Windows 10 veya Windows 11 tam olarak tespit edilebilir. "User-Agent" başlığında kendini sadece Chrome olarak gösteren Brave tarayıcısını Sec_CH_UA ile tespit eder.
Opera'nın çeşitli sürümlerini tespit edebilen kütüphane sayesinde tüm Opera tarayıcıları sadece "Opera" olarak görünmez. Opera Air, Opera GX ve Opera Mini gibi tarayıcıları ayırt edebildiğinde daha doğru sürüm gösterir.
PiluX, Ubuntu, Fedora dağıtımlarını tespit edebildiği gibi mümkün oldukça kendi dağıtımını gösteren dağıtım geliştiricilerinden geri bildirim toplayacağız ve kütüphanesini zenginleştireceğiz.
Apple'a ait olmayan işletim sistemlerinde kullandığınız Safari olmayan Webkit tarayıcıları, Safari olarak algılanmaz.
Kendini Linux olarak gösteren ancak Android TV olan bazı cihazları da Linux olarak değil Android olarak algılar.
Eki Görüntüle 153530Eki Görüntüle 153543
Güvenlik açıklarına karşı test edilmiştir.
XSS açıklarına karşı yoğun önlemler alınmıştır. Tarayıcı başlıkları için belirli şartlar belirlenmiş ve anormal başlıkların işlenmemesi sağlanmıştır.
Ayrıca, eklentiyi hataya düşürebilecek olağanüstü durumlarda mesaj gönderilmesi engellenmez ve geçici olarak gönderilen mesajda eklenti işlev görmez.
Eki Görüntüle 153533
("Ben şimdi bunu patlatamıyor muyum?" şaşkınlığı.)
Satın almak için;
XenForo sayfasına uğrayın:
https://xenforo.com/community/resources/os-browser-detection.10013/
Destek için
@Hasan Merkit ile iletişime geçin.
Emeği geçenler;
Projeyi başlatan, tespit kütüphanesini yazan:
Hasan Merkit
( Techolay profili:
@Hasan Merkit )
XenForo eklentisi yazan, çok farklı tarayıcılarda da tespit eden:
Mehmet Kerem Gökcek