kabotajbayramı 1

Uzman
ChatGPT'nin 1 aylık Plus denemesini kullandım ve bayıldım. Normal ücretsiz yapay zekadan çok daha kaliteli hissettirdi kesinlikle. Zapret kurulumunda sorun yaşamıştım, OpenWRT'ye sıfırdan Zapret kurmamı sağladı ki normal ücretsiz versiyonu olsa yapamazdı, biliyorum. Şimdi ücretsiz üyeliğim bitti ve standart kullanıcı olarak ücretli bir yapay zeka almak istiyorum. 20 dolar biraz tuzlu ama verebileceğim bir meblağ; yine de diğer seçenekler nasıldır? Genelde sadece bir şeyler soruyorum kendisine ama bir database kodlamak istiyorum. Kendim kodlamadan anlamadığım için her şeyi yapay zekaya yaptıracağım, nasıl bir sonuç çıkacak bilmiyorum. Gemini biraz daha uygun sanırsam, kalite olarak yanına yaklaşabilir mi?

Ücretsiz modelle hiç becerememiştim. ChatGPT Plus çok çok kaliteli hissettirdi bana. Şu an Claude ve ChatGPT arasındayım. Geçmiş sohbetler biriktiği için ChatGPT'den devam etmeyi düşünüyorum.
Hiç satın alma ihtiyacı hissetmedim, free modeller gayet yeterli. Open code var, bir sürü MCP kurdum, benim için gerek yok.