Ücretsiz şekilde dijital güvenlik nasıl korunur?

6825

Uzman
Öncelikle setupımı açıklayayım. Windows 11 Pro, direkt Windows Defender kurulu sadece ve Firefox kullanıyorum, uBlock Origin ile. Telefonumda antivirüs yok artık, Play Store'unki sayılmıyorsa. Brave kullanıyorum bir de telefonumda bu arada. Artık yaşlı gibi hissetmeye başladım kendimi, normalde sürekli format atardım. Artık atmaktan yoruldum ki sürekli format atmam hastalıklı bir düşünce dolayısıyla oluyor. Telefonumda ve PC'de kafam rahat olsun istiyorum, işimi halledeyim, bitti mi kapatayım istiyorum. Korsan oyunda normalde yüklerim ama onu direkt komple bırakmak zorunda mıyım? Evet ise PC'ye format mı atmalıyım, komple temiz olduğundan emin olmak için?

Bırakmak zorunda değilsin. Güvenilir kaynaklar var ancak burada paylaşmam kurallara aykırı olabilir. Güvenliğin için bu siteyi bir kontrol et derim.

Oyunlar için şöyle bir çözüm üretelim size. Günümüzde emülatörler güncel sistemler ile iyi çalışmaktadır. Yani PC versiyonu yerine emülatör sürümünü indirin. Sonu .exe gibi gibi dosyalar olmadığı için emülatörde çalışan oyunlarda arkaplanda çalışan gizli uygulamalar olmayacaktır. Bu sayede oyunu çalıştırdığınızda içiniz rahat olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…