Zyrtek

Yetkin
Yer
Kocaeli
Merhaba iyi Sosyaller, 3 yıllık USB'den kalan Lummastraler virüsü yedim. Discord ve bazı şifrelerim çalındı. Bana iyi ve ucuz fiyata sahip antivirüs önerisi yaparmısınız? Kaspersky'ın siyasi mevzuları da kafamı karıştırdı. 3 cihaza sahibim.

Son düzenleme:
Garip bir konu olmuş. "Lumma Stealer yedim ve Discord" derken? Discord'a ne oldu? Ayrıca bu tarz durumlarda ücret ödemek zorunda değilsiniz.

Bu rehberdeki yazılımların hepsiyle bilgisayarınıza tarama yapın. Virüs temizlendikten sonra e-posta ve Discord hesaplarınızın şifresini değiştirin. Eğer temiz olduğundan emin olduğunuz bir USB bellek varsa onu kullanarak Kaspersky Rescue Disk taraması da yapmanızı öneririm.

Garip bir konu olmuş. "Lumma Stealer yedim ve Discord" derken? Discord'a ne oldu? Ayrıca bu tarz durumlarda ücret ödemek zorunda değilsiniz.

Bu rehberdeki yazılımların hepsiyle bilgisayarınıza tarama yapın. Virüs temizlendikten sonra e-posta ve Discord hesaplarınızın şifresini değiştirin. Eğer temiz olduğundan emin olduğunuz bir USB bellek varsa onu kullanarak Kaspersky Rescue Disk taraması da yapmanızı öneririm.

Hocam dc hesabım da gitti ama kim bu başlığı düzenledi bilmiyorum. Ben "İyi bir antivirüs önerisi" diye başlık atmıştım. Yazı da bambaşkaydı kim düzenlemişse heralde yarıda bırakmış.
Kaspersky alanında ki en iyi firmalardan biri.
Hocam bilgisayara format attım ama hangi antivirüsü kullanabilirim bu olaydan sonra ve kaspersky siyasi mevzuları kafamı karıştırdı biraz. Gene de önerir misiniz?

@Zyrtek, anlıyorum. Dediğim adımları uygulayın. Gerçek-zamanlı koruma için de ücretsiz olarak BitDefender Antivirus Free veya Kaspersky Free kullanın.

@Zyrtek, ha eğer temiz kurulumla format attıysanız virüs temizlenmiştir o zaman. Şimdi anladım asıl isteğinizi. Sizin açınızdan bir sorun olmaz, Kaspersky işinde başarılıdır ve kullanabilirsiniz. Ancak GoodByeDPI kullanıyorsanız Kaspersky bu yazılımı kullanmanıza bir türlü izin vermeyecektir haberiniz olsun. Bu sebeple bu yazılımı kullanıyorsanız BitDefender Antivirus Free kullanın.

İllaki ücret ödemek zorunda değilsiniz. BitDefender ve Kaspersky öneririm. Ücretsiz versiyonları gayet yeterli. Tüm şifrelerinizi değiştirin ve şifrelerinizi tarayıcıya kaydetmeyin. Bitwarden vb. şifre yöneticileri kullanın.

Lumma Stealer en yaygın bilgi çalan virüs türü ve discord hedefler.