mindnix

Gelişen
Trendyol'da satılan 200-300 liralık ring lightlardan bahsediyorum. Fotoğraf makinemi ayrıca webcam olarak kullanıyorum ve arkadaşlarımla konuşurken makineye az ışık girdiği için ISO yükseltmek zorunda kalıyorum, dolayısıyla kumlanma artıyor. Düzgün ışıklandırma için karşıma ring light koysam farkını görür müyüm? Ayrıca bu ring light onu kullanan kişilerin gözünü almıyor mu? Nasıl halloluyor o işler açıklayabilecek birisi var mı?

Açıkçası ışığa 3-4 bin TL verecek durumum yok.

Tek isteğim makinemin ISO değerini kısıp şunun gibi görüntü almak. f/1.8 lense sahibim diyaframla ilgili sorunum yok.

HOA-lighting-setup-and-result.webp

Son düzenleme:
Trendyol'da satılan 200-300 liralık ring lightlardan bahsediyorum. Fotoğraf makinemi ayrıca webcam olarak kullanıyorum ve arkadaşlarımla konuşurken makineye az ışık girdiği için ISO yükseltmek zorunda kalıyorum, dolayısıyla kumlanma artıyor. Düzgün ışıklandırma için karşıma ring light koysam farkını görür müyüm? Ayrıca bu ring light onu kullanan kişilerin gözünü almıyor mu? Nasıl halloluyor o işler açıklayabilecek birisi var mı?

Açıkçası ışığa 3-4 bin TL verecek durumum yok.

Tek isteğim makinemin ISO değerini kısıp şunun gibi görüntü almak. F/1.8 lense sahibim diyaframla ilgili sorunum yok.

Eki Görüntüle 115201

Ring light büyüklüğü ve verdiği ışık kuvveti de önemli ve 200-300 liralık büyük bir ring light'sa muhtemelen ışık gücü az dandik bir şeydir. Göz alma konusunda da göz almaz çünkü ışığı direk vermek yerine dağıtır. Böylece hem daha yumuşak bir ışık hem de daha rahat bir ortama sahip olursun.

He bu arada softbox evde yapmak basit bir şey aslında. Kendine bir tane yapabilirsin.

Kullandığınız makine ve lens ne olursa olsun yeterli ışık kullanmıyorsanız hiçbir anlamı yok. Bir softbox, bir ring light ve bir arka ışık ile sıradan bir 1080p kamera daha kaliteli görüntü verir. O görüntüyü alabilmeniz için en az bir softbox ve grid ihtiyacınız var. Abartıp arka ve tepe ışığı kullanırsanız tadından yenmez.

50mm pov lens kullanan ve ISO detaylarını bilen adam ışığın önemini bilir :)