Selam hocalarım, çoğu kişinin bildiği bir site var; site ismi yasak olduğu için veremiyorum. Çok ucuza, örneğin 15 TL’ye Steam’de 2 adet oyun hesabı ve 10 TL’ye Xbox Game Pass hesabı satıyorlar. Bunlar çevrimdışı olduğu sürece yasal mı? Alınca herhangi bir sıkıntı olur mu? Bu hesaplar alınır mı?

Hesap fiyatı cazip görünse de güvenli ve kalıcı bir kullanım garantisi yoktur, bu yüzden bu tür alışverişler önerilmez. Hesaplar genellikle üçüncü kişilerden alınmış veya hacklenmiş olabilir. Bu durumda hem satıcı hem alıcı yasal olarak sorun yaşayabilir. Ayrıca bu tür hesap satışları resmî olarak yasal değil ve risklidir.

Hesap tamamen size ait olmayacaksa her an geri alma ihtimalleri var, oyunu bir nevi kiralıyorsunuz gibi düşünün. 10-15 TL olduğu için bir hesap birkaç kişiye veriliyor olması lazım, hiç o işlere girmedim.

Oynamak istediğiniz oyun pahalıysa ve alacak durumunuz yoksa tabii ki alınır. Aldığınız satıcıya da bağlı bu durum, bazıları çalıntı hesap verebiliyor, bazıları da gerçekten yeni hesap açıp o hesaba oyun alıp, aynı hesabı 100-200 belki de daha fazla kişiye satarak sorun yaşattırmadan para kazanıyor.

Ben deneme amaçlı TLOU Part 1 almıştım ve sorunsuz şekilde 3 aydır hesap ben de, sorun yaşayacağımı da düşünmüyorum açıkçası çünkü aldığım satıcı gayet güvenilir duruyor. Hesap kendilerine ait olduğu için şifre değişme, hesap gitmesi gibi sorunlar da olmuyor.

Selam hocalarım, çoğu kişinin bildiği bir site var; site ismi yasak olduğu için veremiyorum. Çok ucuza, örneğin 15 TL'ye Steam'de 2 adet oyun hesabı ve 10 TL'ye Xbox Game Pass hesabı satıyorlar. Bunlar çevrimdışı olduğu sürece yasal mı? Alınca herhangi bir sıkıntı olur mu? Bu hesaplar alınır mı?

Güvenilir gözüken yerlerden 5-6 adet paylaşımlı hesap almıştım. Steam üzerinden hesap ekle şeklinde yaptığımdan hızlıca değişebiliyorsun. 20TL'ye falan alıyorum ben geneli de yukarıda arkadaşın belirttiği gibi tek hesap tek oyun çoklu paylaşım mantığı oluyor. En fazla giden 20 TL olur. 30-40dolar her oyuna verecek bütçe yoksa, korsana da bulaşmak istemiyorsan mantıklı bir iş.

Hesap fiyatı cazip görünse de güvenli ve kalıcı bir kullanım garantisi yoktur, bu yüzden bu tür alışverişler önerilmez. Hesaplar genellikle üçüncü kişilerden alınmış veya hacklenmiş olabilir. Bu durumda hem satıcı hem alıcı yasal olarak sorun yaşayabilir. Ayrıca bu tür hesap satışları resmî olarak yasal değil ve risklidir.

Hocam garantisi önemli değil ki hikaye oyunları oynuyorum sadece.

Oynamak istediğiniz oyun pahalıysa ve alacak durumunuz yoksa tabii ki alınır. Aldığınız satıcıya da bağlı bu durum, bazıları çalıntı hesap verebiliyor, bazıları da gerçekten yeni hesap açıp o hesaba oyun alıp, aynı hesabı 100-200 belki de daha fazla kişiye satarak sorun yaşattırmadan para kazanıyor.

Ben deneme amaçlı TLOU part 1 almıştım ve sorunsuz şekilde 3 aydır hesap ben de, sorun yaşayacağımı da düşünmüyorum açıkçası çünkü aldığım satıcı gayet güvenilir duruyor. Hesap kendilerine ait olduğu için şifre değişme, hesap gitmesi gibi sorunlar da olmuyor.

Teşekkürler hocam satın alıyorum o zaman.

Son düzenleyen: Moderatör: