Çözüldü UDF dosya PDF'e nasıl çevrilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EsatKa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 24B
  • Etiketler Etiketler
    çevirme pdf
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
43
Sorunum bu, UDF dosyayı PDF'e nasıl çevirebilirim? UDF dosyanın içeriğini ekran resmi alıp çevirdim ancak biraz yazılarda falan kalite düşüşü oldu. “PDF 7” uygulamasında UDF dosyayı açmıyor, “Acrobat” uygulamasında UDF'i hiç görmedi bile, “Uyap doküman” uygulamasında da yine PDF'e dönüştürme yoktu. İlk başta dediğim gibi:

UDF dosyanın içeriğini ekran resmi alıp çevirdim ancak biraz yazılarda falan kalite düşüşü oldu.

Bahsi geçen UDF dosya resmi bir belge, resmi belgecilikte sahteciliğe falan girer mi?

Çözüm
Senden şunu rica ediyorum ve bir avukat olarak söylüyorum. Elbette ekran görüntülerini atarken sansürleme ihtiyacı hissediyorsun ama örneğin UYAP'dan indirdiğin herhangi bir UDF veya herhangi bir formatta olan dosya "evrak_1233456789" şeklinde indiğinde o "1234456789" herhangi bir şeyi ifade etmiyor. Orayı görmemiz o evrakın içeriğini anlayabileceğimiz anlamına gelmiyor merak etme.

En son kırptığın ve sansürlediğin ekran görüntüsünde sanırım evrakı açmışsın. Ordaki 3 noktalı kısımda "PDF olarak çıkart" butonu yoksa demek ki bu uygulama iOS versiyonunda PDF yapılmıyor. iPhone kullanmadığım için test edemiyorum maalesef.

Ama telefondan açtığın bir evrakın ekran görüntüsü alabilirsin. Ekran görüntüsü de bir JPG/JPEG uzantılı bir dosya olduğundan o JPG'yi PDF'ye dönüştürebilirsin eğer işine yarayacaksa.

Düzenleme: Tavsiyem bilgisayar üzerinden yapman:​

Bilgisayarına UYAP Döküman Editörünü indir, yine UYAP'tan o evrakı indir ve ilk mesajımda bahsettiğim gibi "Farklı Kaydet" butonu ile bilgisayardan UDF'yi PDF haline getirebilirsin.

Hocam evrakı daha nasıl açabilirim.

(Bu ekrana gelmeden önce şuradan “Göz at” diyerek açmıştım, açınca buraya geldi.)

Bu ekranda, üzerine tıkladığımda açılıyor, üst tarafta da şu oluyor:

Alt tarafta da tüm evrakı görüyorum yazıları falan, o yazıların üzerine basılı tutup kopyalayabiliyorum falan.

Senden şunu rica ediyorum ve bir avukat olarak söylüyorum. Elbette ekran görüntülerini atarken sansürleme ihtiyacı hissediyorsun ama örneğin UYAP'dan indirdiğin herhangi bir UDF veya herhangi bir formatta olan dosya "evrak_1233456789" şeklinde indiğinde o "1234456789" herhangi bir şeyi ifade etmiyor. Orayı görmemiz o evrakın içeriğini anlayabileceğimiz anlamına gelmiyor merak etme.

En son kırptığın ve sansürlediğin ekran görüntüsünde sanırım evrakı açmışsın. Ordaki 3 noktalı kısımda "PDF olarak çıkart" butonu yoksa demek ki bu uygulama iOS versiyonunda PDF yapılmıyor. iPhone kullanmadığım için test edemiyorum maalesef.

Ama telefondan açtığın bir evrakın ekran görüntüsü alabilirsin. Ekran görüntüsü de bir JPG/JPEG uzantılı bir dosya olduğundan o JPG'yi PDF'ye dönüştürebilirsin eğer işine yarayacaksa.

Düzenleme: Tavsiyem bilgisayar üzerinden yapman:​

Bilgisayarına UYAP Döküman Editörünü indir, yine UYAP'tan o evrakı indir ve ilk mesajımda bahsettiğim gibi "Farklı Kaydet" butonu ile bilgisayardan UDF'yi PDF haline getirebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Evet bunu düşündüm ancak yine de sansürleyeyim dedim. Teşekkür ederim.

Evet, 3 noktalı kısma basınca bu ekran geliyor işte. Herhalde iOS sürümü için PDF'e dönüştürme özelliği eklenmedi.
Eski fotoğraf, dosya adı yine sansürlü

Tamamdır bunu bir deneyeyim.

@EsatKa , merakımdan soruyorum, avukat veya stajyer avukat mısın? Yoksa kendi veya yakınının dava/icra dosyası için UYAP kullanmayı merak eden bir vatandaş mısın?

Pekala, bilgisayara yükleyip kullanmaya başladıktan sonra merak ettiklerini sormaya devam edebilirsin. Ama yazılımı yüklemeden önce bilgisayarında Java yüklü olması lazım dikkat et. Kolay gelsin.

Bilgisayara yükleyip "Farklı Kaydet" bölümünden PDF'e çevirdim. Evet ilk başta Java yüklü olmadığı için onu yükletti. Sağ olun size de kolay gelsin.

Bilgisayara yükleyip "Farklı Kaydet" bölümünden PDF'e çevirdim. Evet ilk başta Java yüklü olmadığı için onu yükletti. Sağ olun size de kolay gelsin.
Bu arada aklında olsun. Bilgisayar üzerinden PDF yaptıktan sonra yine bilgisayar üzerinden o PDF'yi açtığında herhangi bir sorun olmuyor. Ama oluşturduğun o PDF'yi telefondan açtığında Türkçe karakterleri göstermiyor maalesef. Gerçi bu söylediğimi Android'de yaşıyorum. iPhone'da nasıl olur bilmiyorum. Ama iPhone'da da oluyorsa merak etme bir hata yapmadın yani. Bu herkeste var.

Dediğiniz için baktım bende bir sorun gözükmüyor, WhatsApp içinde açtım, Dosyalar'a kaydetip o şekilde açtım bir sorun gözükmedi. Muhtemelen dediğiniz gibi Android kaynaklıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…