Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
43
Sorunum bu, UDF dosyayı PDF'e nasıl çevirebilirim? UDF dosyanın içeriğini ekran resmi alıp çevirdim ancak biraz yazılarda falan kalite düşüşü oldu. “PDF 7” uygulamasında UDF dosyayı açmıyor, “Acrobat” uygulamasında UDF'i hiç görmedi bile, “Uyap doküman” uygulamasında da yine PDF'e dönüştürme yoktu. İlk başta dediğim gibi:

UDF dosyanın içeriğini ekran resmi alıp çevirdim ancak biraz yazılarda falan kalite düşüşü oldu.

Bahsi geçen UDF dosya resmi bir belge, resmi belgecilikte sahteciliğe falan girer mi?

Çözüm
Senden şunu rica ediyorum ve bir avukat olarak söylüyorum. Elbette ekran görüntülerini atarken sansürleme ihtiyacı hissediyorsun ama örneğin UYAP'dan indirdiğin herhangi bir UDF veya herhangi bir formatta olan dosya "evrak_1233456789" şeklinde indiğinde o "1234456789" herhangi bir şeyi ifade etmiyor. Orayı görmemiz o evrakın içeriğini anlayabileceğimiz anlamına gelmiyor merak etme.

En son kırptığın ve sansürlediğin ekran görüntüsünde sanırım evrakı açmışsın. Ordaki 3 noktalı kısımda "PDF olarak çıkart" butonu yoksa demek ki bu uygulama iOS versiyonunda PDF yapılmıyor. iPhone kullanmadığım için test edemiyorum maalesef.

Ama telefondan açtığın bir evrakın ekran görüntüsü alabilirsin. Ekran görüntüsü de bir JPG/JPEG uzantılı bir dosya olduğundan o JPG'yi PDF'ye dönüştürebilirsin eğer işine yarayacaksa.

Düzenleme: Tavsiyem bilgisayar üzerinden yapman:​

Bilgisayarına UYAP Döküman Editörünü indir, yine UYAP'tan o evrakı indir ve ilk mesajımda bahsettiğim gibi "Farklı Kaydet" butonu ile bilgisayardan UDF'yi PDF haline getirebilirsin.
Uyap Döküman Editörü'nü meslek gereği her gün kullanan birisiyim. Editör ile açtığın herhangi bir evrakı ister e-imzalı olsun ister olmasın fark etmez, "farklı kaydet" menüsünden dosya uzantısını PDF olarak değiştirip kaydedebilirsin.

PDF'e dönüştürme var aslında. Dosya menüsünde.

Uygulamanın direkt kendisinde yok. En aşağıda “PDF 7’ye kopyala” diyor. PDF 7’ye kopyalayıp orada paylaş deyince PDF olarak kaydetme çıkıyor.

IMG_6934.webp

UDF'yi PDF'e dönüştürmeyi demedim, UDF dosyanın içeriğinin ekran görüntüsünü alıp öyle PDF'e çevirmekten bahsettim.
Google Docs'a yapıştırıp oradan kolayca PDF olarak kaydedebilirsin. Yine sahteciliğe girmez, devlet kurumuna belgeleri sunmadıktan sonra.

Uygulamanın direkt kendisinde yok.
Mobil sürümde yokmuş o halde. Ben bilgisayar için konuştum.

Google Docs'a yapıştırıp oradan kolayca PDF olarak kaydedebilirsin. Yine sahteciliğe girmez, devlet kurumuna belgeleri sunmadıktan sonra.

Bu arada şimdi baktımda ben yanlış hatırlamışım. Ekran görüntüsünü PDF’e çevirmemiş, şu adımları uygulamışım:
Uygulamanın direkt kendisinde yok. En aşağıda “PDF 7’ye kopyala” diyor. PDF 7’ye kopyalayıp orada paylaş deyince PDF olarak kaydetme çıkıyor.

Yazılarda hafiften bir kalite düşüşü olunca tam olarak hatırlamayarak ekran görüntüsünü çevirdim herhalde dedim. Teşekkür ederim.

UYAP Döküman Editörünün Android uygulamasında da evrakı PDF'ye dönüştürebiliyorsun. Muhtemelen iOS uygulamasında da vardır.

Android uygulaması için, evrakı açtıktan sonra sağ yukarda 3 nokta var ve ona tıkladıktan sonra "PDF olarak çıkart" butonu var. Biraz kurcala, sende de vardır.

UYAP Döküman Editörünün Android uygulamasında da evrakı PDF'ye dönüştürebiliyorsun. Muhtemelen iOS uygulamasında da vardır.

Android uygulaması için, evrakı açtıktan sonra sağ yukarda 3 nokta var ve ona tıkladıktan sonra "PDF olarak çıkart" butonu var. Biraz kurcala, sende de vardır.

Bunlar var:

1.
IMG_6935.webp

2.
IMG_6936.webp

3.
IMG_6934.webp

@EsatKa , attığın ekran görüntüsünden aslında evrakı açmadığını görüyorum. Evrakı indirmişsin ama sanki uygulama üzerinden evrakı açmamışsın sanırım.

Yani indirdiğin o evrakı uygulama ile aç. Bir mahkeme evrakı, dilekçe veya bir bilirkişi raporu sanırım. Evrakı aç, evrakın içeriğini gör ve ondan sonra bahsettiğim butonu bulmaya çalış.