Çözüldü UEFI modda Windows nasıl kurulur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ReloadingData
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 150
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ReloadingData

Yetkin

Sistemi UEFI moda alıp UEFI olarak tekrar sıfırdan Windows kurarsan UEFI olarak boot edebilirsin. Şu anki Windows Legacy olarak kurulduğu için UEFI olarak boot edemiyorsun. Sistemi UEFI moda çekip daha sonra temiz bir UEFI modda Windows kurman gerek.

Çözüm

Hocam ayrıca kurulumda videodaki gibi M.2 diskinizi GPT'ye çevirmeniz gerekiyor. Bunu unutmadan yazayım dedim.

Nasıl yapabilirim? Bu konularda biraz cahilimde mazur görün. Herhalde dediğin ayarları BIOS'tan yapmam lazım ama ben bir türlü o ayarları bulamadım. Rehber tarzı bir şey var mıdır acaba? Bir de flash belleği Rufus'dan mı yazdırmalıyım? Ben direkt Media Creation Tool ile hallediyordum bugüne kadar.

Peki yukarıdaki arkadaşın dediklerine ne diyeceksin bakalım. Kendi aranızda biraz konuyu tartışın, hanginiz doğru bilgi veriyor iseniz bende onun dediklerini uygulayayım.

Sisteminiz Legacy olsaydı CSM kapatıp Windows'u açamazdınız (hatta Windows Boot Manager diye bir EFI ismi de olmazdı), bunu msinfo32 üzerinden görebilirsiniz.

Şöyle bir olay var, Diskten seçtiğiniz zaman muhtemelen bootx64.efi üzerinden önyüklüyor Windows'u, Windows Boot Manager bootmgfw.efi üzerinden yükletiyor kendisini. Bunların arasında anakart BIOS yükleme yazılımı gibi şeyler olmadığı sürece bir fark olmaması gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam ayrıca kurulumda videodaki gibi M.2 diskinizi GPT'ye çevirmeniz gerekiyor. Bunu unutmadan yazayım dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Yedeklerin yoksa arkadaşın dediği gibi GPT formatta format USB'si oluştur. Dosyan yoksa tüm diskleri sil. Diskler otomatik GPT olacak zaten. Ama formattan önce sistemi UEFI modda al kaydet.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…