yusuf ülgen

Çalışkan
ASUS ProArt Z890 Creator anakart BIOS'unda Windows UEFI mod ayarı açıkken Windows ISO flash belleğini taktığımda ve F8 dediğimde mavi ASUS ekranı çıkıyor, Windows kurulum ekranı gelmiyor. Garantiye gönderdim yine düzelmedi.
@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ayarları veya USB belleğin hazırlanma biçiminden kaynaklanıyor. ASUS ProArt veya benzeri yüksek segment anakartlarda UEFI güvenliği sıkı olduğu için önce BIOS’u güncelle ve ardından “Load Optimized Defaults” seçeneğini uygula. Secure Boot ayarında “Windows UEFI Mode” ile hata alıyorsan geçici olarak “Other OS” seçeneğini dene. ISO dosyasını Rufus ile yazdırdıysan disk düzeninin GPT, hedef sistemin ise UEFI (non-CSM) olduğundan emin ol; MBR ile hazırlanmış bellek genelde sorun çıkarır. BIOS’tan Fast Boot’u kapatmayı dene ve belleği kasanın ön paneline değil, anakartın arkasındaki portlara tak. Hiçbiri olmazsa Ventoy kurup GPT'yi seçtikten sonra ISO'yu yazdırın.

yaptım bunların hepsini olmadı bir ayar var securi bootta secure boot key clean keyi sildiğimmde ozamanj windows uefi modda winjdowsu yükleyebiliyorum usb flash bellek format isosuyla ancak f5 dediğimde sorunu tekrar yaşıyorum ıkalıcı bir çözüm yokmu secure boot windos uefi modu other os modu kusursuz çalışsın f5 desem bile