Çözüldü UEFI olmayan ve Fastboot açık dizüstü bilgisayarda nasıl BIOS'a girilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NanoMetre

Yetkin
Selam, arkadaşlar bir yakınımıza ait eski bir dizüstü var. Cihazı bazı sebeplerden ötürü formatlayacaktık ama BIOS'a giremiyoruz daha doğrusu girebilmemiz için ekran gelmeden direkt masaüstü açılıyor, sanırım Fastboot açık kalmış ama BIOS pilini çıkarttık olmadı. Sonra CMOS için iki pin arasına dokunup denedik, başta ekran gelmedi tahminen sıfırlıyordu. Sonra tam ekran geldi derken çok dokümantasyon çıktı okumaya kalmadan yine masaüstü geldi. İşlemi tekrar edecektim ama risk almadan bir danışayım belki alternatif vardır dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim Sistemi Windows 8.1 ve üzeri ise Kurtarma ekranından Gelişmiş Seçenekler diyip oradan da UEFI ayarı olacaktı basınca yeniden başlatıp açıyor diye biliyorum.

Cihazdan sabit diski sökün ardından o şekilde girmeyi deneyin BIOS'a.
Cihazda sabit disk yok, SSD var da onu çıkarınca:
yeniden başlatın ve uygun önyükleme aygıtını seçin veya seçilen önyükleme aygıtına önyükleme ortamını takın ve bir tuşa basın, diyor.
Sanırım yine fastboot yüzünden BIOS'u açmadan direkt diski okumaya çalışıyor.

İşletim Sistemi Windows 8.1 ve üzeri ise Kurtarma ekranından Gelişmiş Seçenekler diyip oradan da UEFI ayarı olacaktı basınca yeniden başlatıp açıyor diye biliyorum.
O işletim sistemiyle alakalı değil. Sistem UEFI desteklemiyor.

Cihazdan sabit diski sökün ardından o şekilde girmeyi deneyin BIOS'a.
Başta olmadı ama CMOS'u tekrar deneyip, birkaç kere SSD'siz başlatınca girebildim. Aklıma gelmemesine de ayrı şaşırdım, üçüncü gözle bakış lazım oluyor. Teşekkürler!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…