Rehber UEFI programı nasıl kodlanır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hydra
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 806
  • Etiketler Etiketler
    uefi

Hydra

Yetkin
Makaleler
1
428.71 MB file on MEGA Öncelikle burada güncellediğim kütüphaneyi indirin. Bunun içeriğinde mingw64 kütüphaneleri en güncel haliyle var ve gnu-efi 3.0.17 sürümüyle beraber. Sonra bootmgr.efi'ya kodunuzu yazın ve Compile.bat ile derleyin ta da artık hazır! Bunu Windows için mountvol X:\ /S ile X: sürücüsüne gelip sonra oradaki bootmgr.efi veya bootx64.efi şeyini bunla değiştirin. bootmgr.efi'yı değiştirirseniz program açılmadan önce o program çalışacaktır ve hep o ekranda kalacaktır. Bu kadar kolay. Kütüphanelere bakıp nasıl kodlayabileceğinize bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
XylentAntivirus isimli birisinin hazırladığı bir şeyi indirip boot şeysine atıcam öyle mi? Sazan kardeşlerime kolay gelsin diyorum.
Sanal makinede deneyebilirsin. Gayet güvenli.

Ya noluyor acaba ne olduğunun bir görüntüsü var mı?
Benim kodda ekranda yazı çıkıyor ve sürekli onda kalıyor. İstersen atabilirim. Diğerinde ise (fakat onu paylaşmadım illegala girebilir diye) dosyaları UEFI bölümünden şifreliyor olması lazım ama denemediğim için kesin bir şey diyemem. Fakat ilkini denedim ve çalışıyor.

Atar mısın?

Böyle oluyor. bootmgfw.efi'yı değiştirmen lazım.

Dosya Ekleri

• IMG_20240322_162246.webp
    37,6 KB · Görüntüleme: 87
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…