Merhaba sorum basit yeni hobiler edinmek istiyorum. Bu aralar UFC karşıma çok çıkmaya başladı. Nedir bilmiyorum ama öğrenmek istiyorum. Bilen birisi yardımcı olursa sevinirim.
Sevdiyseniz izleyebilirsiniz. Bu konuda herhangi bir yorum yapsakta siz izlerken sıkılırsanız yapılabilecek bir şey yok. Bu soruyu "izlemeli miyim?" diye kendinize sormanız lazım.
Amacınız zaman geçirmek için hobi edinmekse, fiziki işlerle uğraşmanızı tavsiye ediyorum.
Sevdiyseniz izleyebilirsiniz. Bu konuda herhangi bir yorum yapsakta siz izlerken sıkılırsanız yapılabilecek bir şey yok. Bu soruyu "izlemeli miyim?" diye kendinize sormanız lazım.
Amacınız zaman geçirmek için hobi edinmekse, fiziki işlerle uğraşmanızı tavsiye ediyorum.
Merhaba sorum basit yeni hobiler edinmek istiyorum. Bu aralar UFC karşıma çok çıkmaya başladı. Nedir bilmiyorum ama öğrenmek istiyorum. Bilen birisi yardımcı olursa sevinirim.
UFC (Ultimate Fighting Championship), MMA'in (Mixed Martial Arts) bir tanıtım şirketi. Yani MMA'in bir kolu gibi bir şey. Karışık disiplinlerdeki dövüşçüler ringe girip dövüşüyor. Budur yani. Eğer dövüş sporlarından hoşlanıyorsan bakmalısın.
Aşağıdaki videoyu izle teknik dövüş baya. Jon Jones`un dövüşlerini izleyerek başlayabilirsin UFC hatta dövüş tarihindeki en zeki kişi kendisi her tekniği karıştırmak adına dövüşürken. Eğer izlemek istersen de mesela haftaya Cumartesi günü UFC 317 var. Topuria vs. Oliveira dövüşü olacak aşırı bir iyi dövüş olacak kesinlikle teknik bir açıdan. İzlemek istersen haftaya Cumartesi günü saat 6 gibi başlıyor buradan izleyebilirsin.
Ultimate Fighter championship, bu bir dövüş sanatı değil; öncelikle bunu bil. Burada MMA dövüş sanatı sergileniyor. MMA dövüş sanatının nasıl bir şey olduğunu bilmiyorsan, öncelikle onu araştır. İlk olarak UFC'de sikletler var; https://www.ufc.com/rankings buradan detaylıca bakabilirsin. İllaki tanıdığın vardır. Maçlar cumartesi gecesi sabah 5-6 gibi olur (tabii bu anakart için geçerli). Alt kartlar da var, onlar daha erken başlıyor ama Avrupa'da olmadığı sürece geceleri başlıyor çünkü dövüşler hep Amerika'da. Dövüşleri de https://www.ufc.com/events#events-list-upcoming bu linkten takip edebilirsin; saatler Türkiye'ye göre güvenebilirsin. UFC, şu maçtan izlemeye başla diyerek başlanacak bir şey değil. Dövüşleri izledikçe öğrenirsin ama aklında fikir bulması için tabii ki izleyebilirsin. Çünkü MMA tayfası, açılacak konu bulamayınca eski dövüşleri konuşmaya başlarlar. Şu anlık aklıma bunlar geldi. Eğer başka soruların varsa, seve seve cevaplarım.
En zeki fighter ya, emekliye ayrıldı Aspinall'in karşısına çıkmayıp. Çünkü Aspinall perişan edecekti. Bunu tahmin etti, keşke DC'ye de zamanında yapmasaymış ama aynısını. Aralarında Aspinall'den fazla yaş farkı varken DC dövüştü.. Keşke Jon Jones da dövüşebilseymiş emekliye ayrılmadan. Ama dövüşmeyi tercih etmedi.
En zeki fighter ya, emekliye ayrıldı Aspinall'in karşısına çıkmayıp. Çünkü Aspinall perişan edecekti. Bunu tahmin etti, keşke DC'ye de zamanında yapmasaymış ama aynısını. Aralarında Aspinall'den fazla yaş farkı varken DC dövüştü.. Keşke Jon Jones da dövüşebilseymiş emekliye ayrılmadan. Ama dövüşmeyi tercih etmedi.
Aspinall da Jon`dan öğrendi ama bütün teknikleri karıştırmayı. Jon eye poke, steroid ya da profesyonel hayatının dışında kötü olsa da dövüş açısından bütün dünyada en zeki, her tekniği karıştırabilen bir adam. En teknik olduğu zamanda DC ile 2. maçındaydı her şeyi karıştırması açısından. Ben o 2. maçtaki halinin Aspinall`i yenebileceğini düşünüyorum. Tamam korkak ve kaçtı emekli olmadan ama o zamanki haliyle yenerdi.