kaganaltug
Yetkin
Hocam aslında çoğu hakiki müslüman değil. Çünkü İslam'a göre zaten din özgürlüğü desteklenmektedir. Örnek olarak Bakara Suresi, 256.ayet "Dinde zorlama yoktur"un iniş nüzulu şu şekildedir:Selam, birkaç hafta önce sınıfta yaşadığım bir olayı anlatacağım. Sınıfta bir konu açıldı İngilizce dersiydi işte, ben de şöyle dedim: "Kimsenin dinine karışamayız herkes istediği dine mensup olabilir" dedim. Sınıfta nedense linç yedim işte neymiş diğer dünyada görüşeceğiz sonra onlar cehennemde yanacak dediler. Ben de dedim "Herkesin dinine saygı duymalıyız" deyince daha fazla linç yedim. Ben Müslüman'ım ama Hristiyan'lık araştırıyorum, İslam'ı da araştırıyorum, diğer dinleri de. Bende hata yok. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
-İbn Abbas’tan gelen bir habere göre "(İslam’dan önce) çocuğuyaşamayan kadınlar, ‘eğer çocuğum yaşarsa onu Yahudi yapacağım’ diyeadakta bulunurdu. (Bu sebeple) Hz. Peygamber ile yaptıkları anlaşmayauymayan Nadîroğulları sürgün edildiği zaman aralarında, MedineliMüslümanların çocuklarından (daha önce Yahudi olmuş) bazılarıbulunuyordu. Bu çocukların aileleri, ‘Çocuklarımızı bırakmayız. (Onlarızorla alıkoyup Müslüman yaparız)" dediler. Bunun üzerine Allah Teala‘Dinde zorlama yoktur’ âyetini indirdi."
Ayriyetten En'am suresinde 6.ayet ise şu şekildedir: "Onların, Allah’ı bırakıp tapındıklarına sövmeyin, sonra onlar dahaddi aşarak, bilgisizce Allah’a söverler.".
Yani aslında savundukları dini dahi bilmiyorlar. Bende çokça araştırdım ve hâla araştırıyorum ki doğru olan bu zaten.