Olayda 11 öğrencinin yaralandığı ve durumlarının kritik olduğu belirtiliyor. Saldırgan ise yine bir öğrenci. Sizce bu olaylar ülkemizde neden artış gösterdi? Arka plandaki sebepler ne?
Olayda 11 öğrencinin yaralandığı ve durumlarının kritik olduğu belirtiliyor. Saldırgan ise yine bir öğrenci. Sizce bu olaylar ülkemizde neden artış gösterdi? Arka plandaki sebepler ne?
Zorbalık herhalde aklıma başka bir şey gelmiyor bir de özenti biri yapınca diğeride ona özenmeye başladı ya da bazı Telegram gruplarındaki eylemler birçok cevap var.
Özenti ve cahillik. Televizyonlarda gördükleri dizilerle kendilerini Eşref Tek sanan yetişkin insanlar bile varken bunların özenmesi çok normal. Aileleri, çocuk bakma konusunda cahil olduklarından artıyor.
Özenti ve cahillik. Televizyonlarda gördükleri dizilerle kendilerini Eşref Tek sanan yetişkin insanlar bile varken bunların özenmesi çok normal. Aileleri, çocuk bakma konusunda cahil olduklarından artıyor.
Mafya babalığı içeren diziler yüzünden desek önceden de KVP vardı. Kurtlar Vadisi'nin ilk çıktığı zamanlarda millet izliyordu 2000'li yıllarda. Ben o zamanlar çocuktum ama millet dizinin gazına gelip silahla bir yeri basmıyordu diye düşünüyorum.
Mafya babalığı içeren diziler yüzünden desek önceden de KVP vardı. Kurtlar Vadisi'nin ilk çıktığı zamanlarda millet izliyordu 2000'li yıllarda. Ben o zamanlar çocuktum ama millet dizinin gazına gelip silahla bir yeri basmıyordu diye düşünüyorum.
Şimdi eskisi gibi değil. Günümüzde birçok yaşıtımız kendilerini adamsanıyor. Bunların hepsi de, bir baltaya sap olamayan cehalet kokan kesim. O dönem bunlar yok gibi bir şeydi.
Tamamen tahammülsüzlük. Çocuklar çok şımarık, devir kötü, eskisi gibi sosyal bağlar güçlü değil. Aile yapısında da sorun olunca bu ister istemez dışa yansıyor.
Asıl suçlu bu çocuğun ailesi ve okuldaki bedavaya maaş alan dangalak rehberlikçiler. Bu vakalar ilk önce rehberliğe temas ediyor fakat ders programı yazıp yolluyorlar çocuğu.
Aile kontrolü bulunmadan tüketilen oyun, dizi ve filmler oluyor. Buradaki suç, oyunların veya filmlerin değil. Ailenin çocuğu kontrol etmemesinden kaynaklı.