Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle JDM herkeste yok (ya da bana yıllardır hiç denk gelmedi 😄). “Dandik araba kullanma” konusuna gelecek olursak; gördüğünüz insanlar sadece tek bir kesimi temsil ediyor. En azından benim bulunduğum bölgede herkes eski model araçlar kullanıyor. Bunlar genellikle 2010 Toyota Camry, 2009–2015 Toyota Prius, 2015–2019 Honda CR-V ve eski kasa Hyundai Santa Fe.

Kısacası internette gördüğünüz her şeye inanmayın. İnsanlar tabii ki eski arabalarını sosyal medyada paylaşmıyor. Bu yüzden böyle bir algıya sahipsiniz.
Sosyal medyadan gördüklerim değil bunlar. Dışarıda gördüklerime göre de konuşuyordum.

Ben ehliyeti alayım bu sene. Fiyatlar uçmadan 1.0 Polo alırım.

1.2 Clio 4 dışında düşük kilometreli bu donanımlarda araç bulmak zor yani. En azından bahsettiğim araçlar ekonomik arayışlar için. Yoksa bu paraya 250binde f20'de var. Aveo'ların piyasası düşük ama millet çekiniyor bakarken. Corsa'nın aynısı aslında. Temiz ilk kasa1.2 i20'ler 600binden başlıyor.

Sorun tek araba değil ki, direkt hayat pahalılığı var ülkede.

TR'de 30K dolar ile alınan: Konforsuz, yol tutuşsuz dondurma Golf

YD: 15'e 5 serisi BMW var mesela.

Ehliyeti alırım öylesine durur, araba almam. Bir ton borcun içine girip Egea falan alacağıma kalsın daha iyi. Bir de onun sorumluluğu da oluyor. Vergisi, park yeri, yakıtı öylesi böylesi vs uğraşamam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.