@2230 hocamız ayakta olduğu sürece ülkemiz işgale uğramaz.
Screenshot_20240414-031136_Chrome.webp

Techolay Askeri Ruhi Çenet (Galiba) ve savaşı:

Sadece derdi olan insanlar birbirini yese sorun yok ama olay bununla sınırlı kalmıyor. Bir sürü masum can veriyor bu savaşlarda. Biz şimdi içinde olmadığımız için olayın ciddiyetini yeteri kadar kavrayamıyor olabiliriz ama unutmayın içine çekildiğimiz herhangi bir olayda zenginlere ve politikacılara hiçbir şey olmaz, olan bizlere olur. O yüzden bu savaşlar beni korkutuyor.

Bence cok eglenceli. Dusunsene Avustralya'da dogdugunu. Etrafinda in yok cin yok insanin cani sikilir okyanus gormekten.
Can sıkıntısını geçirecek çok sayıda aksiyon dolu aktivite var. Biraz doğada yürüyüp kangurudan dayak yersin, zehirli yılan tarafından kovalanırsın, duvardaki el boyutundaki örümcekle bakışırsın, denize girip köpekbalığıyla güreşirsin can sıkıntın geçer.

Savaşlardan veya çatışmalardan "keyf" alanların o ortamda olup bir bacağını, kolunu, gözünü kaybetmesini isterdim (gerçekten) tabii daha kötü senaryolar da var mesela Rus askerlerinin Ukrayna'lı ailelere tecavüz, şiddet uyguladığı vs. Tabii sonra gelip buraya halen "keyf" aldığını yazabilmesini umut ederdim. Bir söz var "davulun sesi uzaktan hoş gelir" ve bir insan hangi zihinsel kapasiteye, bilgiye sahip olursa olsun gerçek bir empati yapamaz. (aynısını birebir yaşaman lazım)

Ne olursa olsun ister Çanakkale'deki atalarımız gibi hoşaf'ta yesek bir gıdım Ekmek'te yesek silahımız bozulsa dahi vatanımızın her bir karış toprağını asla düşmana vermeyiz. Son kanımızın damlasına kadar vermeyiz bu cennet vatanı.