Relapse 26

Üstün
Yer
Antalya
PC toplamaya başladığımda Intel tarafındaki en üst model 285K'ydı. O yüzden tercihim o oldu. Performansından da gayet memnunum, benim yaptığım işler için fazlasıyla yeterli. Ama son zamanlarda Ultra 7 270K Plus'a bakıyorum. Gördüğüm kadarıyla oyunlarda ve genel performansta oldukça iddialı duruyor.

Ben de i9-13900KF kullanıyorum. Ultra 7 270K Plus'a geçmek için pek bir neden görmüyorum. 13900KF hâlâ Cinebench R23'te 40K'nın üzerinde skor alabiliyor. Kaldı ki senin işlemcin de fazlasıyla güçlü, günlük kullanımda ve oyunlarda seni uzun süre rahatlıkla götürür.

Ben de i9-13900KF kullanıyorum. Ultra 7 270k Plus'a geçmek için pek bir neden görmüyorum. 13900KF hâlâ Cinebench R23'te 40K'nın üzerinde skor alabiliyor. Kaldı ki senin işlemcin de fazlasıyla güçlü, günlük kullanımda ve oyunlarda seni uzun süre rahatlıkla götürür.

Aynen öyle. Bir de benim için işin esası zaten çoklu çekirdek performansı ve render gücü.

Aynen öyle. Bir de benim için işin esası zaten çoklu çekirdek performansı ve render gücü.
Intel'de sistem yükseltmek için bence Nova Lake'i beklemek çok daha mantıklı. Şu anki güncel sızıntılara göre Intel'in, AMD'nin X3D işlemcilerine rakip olmak amacıyla üst seviye, çarpan kilidi açık modellerde 144 MB bLLC önbellek kullanması bekleniyor. Eğer bu iddialar doğru çıkarsa, Intel'in Arrow Lake'e kıyasla bellek gecikmesi ve özellikle oyunlardaki 1% Low FPS değerleri tarafında ciddi iyileştirmeler sunması mümkün olabilir.

Yine sızıntılara bakarsak, tepe modellerde 16 P-Core + 32 E-Core + 4 LP-E olmak üzere toplam 52 çekirdeğe kadar çıkan konfigürasyonlardan bahsediliyor. Intel'in 18A üretim süreci ve tamamen yenilenen mimarisiyle birleşince performans sıçraması çıkması işten bile değil.

Testler çıkıp gerçek performansını görene kadar cüzdanı saklamak en mantıklısı. :D

1785771581617.webp

Intel'de sistem yükseltmek için bence Nova Lake'i beklemek çok daha mantıklı. Şu anki güncel sızıntılara göre Intel'in, AMD'nin X3D işlemcilerine rakip olmak amacıyla üst seviye, çarpan kilidi açık modellerde 144 MB bllc önbellek kullanması bekleniyor. Eğer bu iddialar doğru çıkarsa, Intel'in arrow Lake'e kıyasla bellek gecikmesi ve özellikle oyunlardaki 1% Low FPS değerleri tarafında ciddi iyileştirmeler sunması mümkün olabilir.

Yine sızıntılara bakarsak, tepe modellerde 16 p-Core + 32 e-Core + 4 LP-e olmak üzere toplam 52 çekirdeğe kadar çıkan konfigürasyonlardan bahsediliyor. Intel'in 18a üretim süreci ve tamamen yenilenen mimarisiyle birleşince performans sıçraması çıkması işten bile değil.

Testler çıkıp gerçek performansını görene kadar cüzdanı saklamak en mantıklısı. :D

Eki Görüntüle 270931

144 MB bllc önbelleği ve 52 çekirdek falan kağıt üstünde harika dursa da teknoloji dünyasında bir sonraki nesli bekle döngüsünün ucu bucağı yok. 285k zaten hem Render'da hem oyunda önümüzdeki 4-5 yılın suyunu çıkaracak güçte. Kararımı verdim en az 5 yıl daha anakart vidası sıkmam. 285k ile yola devam. Nova Lake çıkıp piyasada rüştünü ispatlayınca duruma o zaman bakarız.