Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
USB takıp çıkarınca gelen ses.
Bağlantıları kontrol ettim ve bilen arkadaşlarıma sordum. Ayrıca diyagrama göre de baktım doğru takmışım.
Multimetren varsa sensörün vcc ve gnd pinlerini kontrol et kısa devre varsa sebep bu olabilir.
Arduino Uno kullanıyorum. Breadboarda ultrasonik sensör taktıktan sonra, Arduino'ya bağlayınca nedense gnd ve 5V aynı anda takılıyken bilgisayardan ses geliyor ve Arduino'nun ışıkları sönüyor.
Kartta arıza vardır büyük ihtimalle, bilgisayardan ne sesi geliyor?
HDDKullanıyorum 52
Üstün
Arduino Uno kullanıyorum. Breadboarda ultrasonik sensör taktıktan sonra, Arduino'ya bağlayınca nedense gnd ve 5V aynı anda takılıyken bilgisayardan ses geliyor ve Arduino'nun ışıkları sönüyor.
Kartı boş şekilde taktığınızda ses gelmiyorsa bağlantılarda bir hata yapıyorsunuz.
erenvein
Uzman
Usb takıp çıkarınca gelen ses.Kartta arıza vardır büyük ihtimalle, bilgisayardan ne sesi geliyor?
Kartı boş şekilde taktığınızda ses gelmiyorsa bağlantılarda bir hata yapıyorsunuz.
Bağlantıları kontrol ettim ve bilen arkadaşlarıma sordum. Ayrıca diyagrama göre de baktım doğru takmışım.
HDDKullanıyorum 52
Üstün
USB takıp çıkarınca gelen ses.
Multimetren varsa sensörün vcc ve gnd pinlerini kontrol et kısa devre varsa sebep bu olabilir.
erenvein
Uzman
Multimetrem yok ve diğer pinleride denedim 5V ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
HDDKullanıyorum 52
Üstün
Multimetrem yok ve diğer pinleride denedim 5V ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Işıkların sönmesi genelde kısa devre yüzünden oluyor harici bir kaynakla beslemeyi denediniz mi?
erenvein
Uzman
Işıkların sönmesi genelde kısa devre yüzünden oluyor harici bir kaynakla beslemeyi denediniz mi?
Elimde fazla malzeme olmadığı için deneyemedim.
HDDKullanıyorum 52
Üstün
Farklı bir USB portu deneyin o zaman.
erenvein
Uzman
Farklı bir Arduino kartı ile denedim çalıştı.Genel olarak 5V ve GND’yi takınca kısa devre yapıyordu.
Yeni konular
-
-
20.000 TL'ye kadar başlangıç seviyesi için 3D yazıcı tavsiyesi
- ahmetmelihalemdar
-
-
-
-
-
-