Selam, hiç Linux kurmadım. Bu kernel 41 hatası Windows 10'da başlamıştı ve sorun çözülür diye Windows 11' geçiş yaptım.
Başka bir PSU ve ekran kartı ile yine kernel 41 hatasıyla karşılaştım.
BIOS'da kapatmam gereken bir ayar mı var?
Önerilerinizi denedikten sonra geri dönüş yaparım.
Pardus yazılımını USB'den çalıştırıp kullanabilirsin, kuruluma gerek yok. Eğer donanımlarda sorun varsa o da çökecektir. Ayrıca Pardus kurulumu ile Windows işletim sistemi aynı, hiçbir fark yok, verilerin var ise yedekle.
Çok uzun bir uğraş ile aynı sorunu yaşayan başka bir makinede çok alakasız bir sürücü dosyasını silerek çözdüm ama ne işe yaradığına dair hiçbir bilgim yok. Microsoft makalelerinde de bu SYS dosyası ile ilgili hata alınırsa hatanın PSU ya da ekran kartı kaynaklı olduğu yazıyordu lakin sürücüyü Unlocker ile kazıdıktan sonra dün gece 12'den beri ne kasma, ne donma, ne ekranda gelgit, ne de mavi ekran derdi olmadı; normalde kafasına göre her 3 saatte bir yapıyordu.
"npsvctrig.sys" bu dosya her makinede aynı sorunu yaşatmasa da sildikten sonra her şey düzeldi. Diğer önerilerin hepsini yaptıktan sonra Acronis ile imaj al, sonra dene çünkü benim uğraştığım cihazda zaten olan veriden dahi vazgeçilmişti, yeter ki şu Kernel Power çözülsün durumu vardı.
Benim de denemediğim yöntem kalmadı artık. Zaten işlemci, RAM, anakart, ekran kartı, PSU hepsini değiştirdim yenisi ile, yine aynı. PSU öyle ucuz bir şey de değildi kullandığım; 12.000 TL gibi absürt bir fiyata sahip, özel 650 Watt Gigabyte ürünü. Yeni seri Gigabyte PSU'ları, kullandığım modele göre daha ucuz bu arada.
Windows 11'in bir saçmalığı olduğu zaten barizdi, son 15 gündür o kadar çok saçma sorun gördüm ki artık gına geldi. Yakıp attığı diskin de haddi hesabı yok, bir önceki güncellemede çözene kadar 4 diski mevta ettim. Sonra fark ettim ki bozulan disklerin Firmware yazılımını uçurmuş ve seri numaralarının üstünde yazan ile hiçbir alakası yok. Yani artık bu işletim sistemi resmen bir sorun olmaya başladı, önü alınamaz.
Selam, hiç Linux kurmadım. Bu kernel 41 hatası Windows 10'da başlamıştı ve sorun çözülür diye Windows 11' geçiş yaptım.
Başka bir PSU ve ekran kartı ile yine kernel 41 hatasıyla karşılaştım.
BIOS'da kapatmam gereken bir ayar mı var?
Önerilerinizi denedikten sonra geri dönüş yaparım.
Kernel Power hatasının öncesinde ve sonrasında bir kayıt daha vardır, o kayıtlarda sistemin ne yaparak sorun yaşadığını anlamak mümkündür.
Olay Görüntüleyicisi'nin tam bir yedeklemesini yapıp ekle, ona bakmak lazım. Mesela resimdeki logda "npsvctrig.sys" aktif hale geldikten sonra Kernel Power hatasının oluştuğunu fark ettim, ilgili dosyaları sildikten sonra düzeldi. Sende de bu tarz soruna sebep olan bir şey olabilir.