Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Tamamen hobi amaçlı oyun yapmayı öğrenmek istiyorum. Ancak nereden başlayacağıma dair hiçbir bilgim yok, programlamaya dair de hiçbir bilgim yok. Başlamak için önerebileceğiniz kaynaklar var mıdır?

Tanıdık birisi Brackeys kanalını önerdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamen hobi amaçlı oyun yapmayı öğrenmek istiyorum. Ancak nereden başlayacağıma dair hiçbir bilgim yok, programlamaya dair de hiçbir bilgim yok. Başlamak için önerebileceğiniz kaynaklar var mıdır?

İlk C# öğrenmeniz lazım. C# için hem Youtube, hem Udemy kursları var. Sonra 2D yaparsanız 2D modelleme, 3D yapacaksanız 3D modelleme öğrenmeniz lazım. Ama ilk C# öğrenerek başlayın.

1.5 yıldır Unity ile oyun geliştiriyorum. Udemy gibi bir platformdan Beginner seviyesinde proje tabanlı bir kurs almanızı öneriyorum.
Yalnızca teorik bilginin dışında günün sonunda kurs bitiminde ortaya bir ürün çıkartabileceğiniz bir eğitim olmak zorunda. Zorunda dememin sebebi 2-3 ayımı teorik eğitimlerle çöpe atmamdı başladığımda.

Her şeyi bilmenize asla gerek yok, olmayacak da.
Alacağınız eğitimin örnek videolarına, değerlendirmelerine mutlaka bakın. Uzun kurs her zaman iyi kurs değildir. Sıkılmadan öğrenmeniz ve elinizin alışması gerektiğinden başlangıçta 5-10 saatlik kursların üzerine çıkmayın. Modelleme gibi yan dalları şimdilik hiç karıştırmayın. C# temelleri, Unity Editor'un genel düzeni ve kullanımı, componentler, fizik kuralları gibi basic şeylerle başlayabileceğiniz bir kurs çok faydanıza olacaktır. 2D ile başlayın kesinlikle. Basit bir platform oyunu idealdir genel kuralları öğrenmeniz için.

Ne kadar vakit ayırırsanız o kadar karşılığını alacaksanız, hata yapmaktan korkmayın. Sizin gibi binlerce insan var.
Yapay zeka kullanımını da abartmayın; önce birinin size bir şeyi anlatması gerekiyor ve sizin de özümsemeniz.
Tüm süreç bittiğinde elinizde sorunsuzca derlenen ve çalışan bir proje varsa, tebrikler bu işe başlayıp devamını getirmeyen %70lik kesimin önüne geçtiniz.

Her şey gönlünüzce olsun, sorunuz olursa sorabilirsiniz.

Bende öğrenmek için biraz bakmıştım. Unity nin içinde arayüzü tanıtan bir tutorial var. İsterseniz oradan başlayabilirsin ama ilerisi için sanırım programlama dili öğrenmeniz gerekli. Projenin açılması, kamera açılarını öğrenme, xyz koordinatlarında cisimleri hareket ettirme, oluşturduğun cismi yüzeye değince zıplaması için özellik ekliyorsun vb.

Benim alanım oyun değil ama programlamada algoritmayı öğrenmek ve özümsemek için C biçilmiş kaftan. C# veya C++ geçmeden önce C++'de en azından (güncel bir IDE) kullanarak öğrenirseniz çok iyi olur. Hatta function bitirirseniz C# method yağ gibi kayarsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
3 yıldır Blender da modelleme üzerine yoğunlaştım. Kısayolları çok rahat kullanıyorum. Animasyon hariç, hiç bilmiyor da değilim aslında. Her şeyi çizebilecek durumdayım. Ancak yeterli gelmedi ve üzerine oyun motoru da eklemeye karar verdim. Hatta oyun geliştiricisi olma yolunda gitmeyi düşündüm. Daha önce oyun motoru denemiştim ama gelişigüzel yüzeysel bakmıştım. Tabii sadece Blender'dan çizim ile yol alamayacağımı anladım. BTK'den ücretsiz kurslar var. Oyun motoru için Unreal Engine'e karar verdim. Önce C++ yüzeysel bitirdim daha önce C# kursu görmüştüm ve zor olmadı. Şu anda da Unreal Engine yarıdan fazlasını geçtim. Tabii 1 kursla bu iş olmuyor öğrenene kadar hatta fazlası gerekiyor. Küçük kağıtlara önemli gördüğüm yerleri not alırım. Eğer yaşın gençse, bence çizimden başla uygun gördüğün programı seç. Benim yaşım ileri sayılır ama kaybedecek bir şeyim yok. Bazı kişilerin oyunlarını inceledim. Çizim bilmeden de bence çok çok zor ve kısıtlı zorlama işler çıkıyor. Gerekirse para vermeniz gerekecek assetler için. Sıfırdan başlayacaksanız ve her şeyi kendiniz yapmak istiyorsanız önce çizimden başlayın derim. Hatta faydası da olacaktır özellikle materyal konusunda çok aşinalığınız olacaktır.

Unity'i brackeys kanalından öğrenebilirsin. Ama kod kopyala yapıştır yapma. Neyi neden öyle yaptı diye bak. Ve Unity'nin dokümanını kullan.

Çizim bilmeden de bence çok çok zor ve kısıtlı zorlama işler çıkıyor.

Çizim bilmek gerçekten avantaj. Ama bilen bir arkadaşı varsa ona da yaptırabilir.

Öncelikle Csharp dilini öğrenmelisiniz ve Unity'in mantığını çözmelisiniz. Sonrası gelir. @Syntax'ın dediği gibi ilerlemenizi öneriyorum.

Ama başlangıç için Godot (GDScript) de öneren olabilir.

Unity'i brackeys kanalından öğrenebilirsin. Ama kod kopyala yapıştır yapma. Neyi neden öyle yaptı diye bak. Ve Unity'nin dokümanını kullan.

Çizim bilmek gerçekten avantaj. Ama bilen bir arkadaşı varsa ona da yaptırabilir.

Çizim bilmeden yapanları gördüm çoğunu. Ortaya çıkan sonuç çok kötü oluyor genelde. Tabii kişiye bağlı eğer tek başına ilerlemek istiyorsa zorunlu.

Çizim bilmeden yapanları gördüm çoğunu. Ortaya çıkan sonuç çok kötü oluyor genelde. Tabii kişiye bağlı eğer tek başına ilerlemek istiyorsa zorunlu.

Ben de çizim konusunda kötüyüm. Arkadaşıma yaptırıyorum. Eğer tamamen hobi amaçlı yapacaksa bir platformda yayınlamayacaksa çok da sorun olacağını zannetmiyorum.