1.5 yıldır Unity ile oyun geliştiriyorum. Udemy gibi bir platformdan Beginner seviyesinde proje tabanlı bir kurs almanızı öneriyorum.
Yalnızca teorik bilginin dışında günün sonunda kurs bitiminde ortaya bir ürün çıkartabileceğiniz bir eğitim olmak zorunda. Zorunda dememin sebebi 2-3 ayımı teorik eğitimlerle çöpe atmamdı başladığımda.
Her şeyi bilmenize asla gerek yok, olmayacak da.
Alacağınız eğitimin örnek videolarına, değerlendirmelerine mutlaka bakın. Uzun kurs her zaman iyi kurs değildir. Sıkılmadan öğrenmeniz ve elinizin alışması gerektiğinden başlangıçta 5-10 saatlik kursların üzerine çıkmayın. Modelleme gibi yan dalları şimdilik hiç karıştırmayın. C# temelleri, Unity Editor'un genel düzeni ve kullanımı, componentler, fizik kuralları gibi basic şeylerle başlayabileceğiniz bir kurs çok faydanıza olacaktır. 2D ile başlayın kesinlikle. Basit bir platform oyunu idealdir genel kuralları öğrenmeniz için.
Ne kadar vakit ayırırsanız o kadar karşılığını alacaksanız, hata yapmaktan korkmayın. Sizin gibi binlerce insan var.
Yapay zeka kullanımını da abartmayın; önce birinin size bir şeyi anlatması gerekiyor ve sizin de özümsemeniz.
Tüm süreç bittiğinde elinizde sorunsuzca derlenen ve çalışan bir proje varsa, tebrikler bu işe başlayıp devamını getirmeyen %70lik kesimin önüne geçtiniz.
Her şey gönlünüzce olsun, sorunuz olursa sorabilirsiniz.