OpenWrt kurabilir misin bilmiyorum ancak kursan bile eduroam ağına bağlanamayacağın için çok anlamlı olmaz. Bence bilgisayarındaki interneti, ethernet portu üzerinden router'a paylaşarak kullanmaya devam et. Keza ben de bu yöntemle kullanmaya devam ediyorum ve windows mobil hotspot üzerinde yaşadığım kopma-donma problemlerinden kurtuldum diyebilirim.
Ben de öyle kullanayım diye düşündüm pcden yaptığın paylaşım ayarlarını atabilir misin bana ya da kısaca anlatırsan hellederim

OpenWrt kurabilir misin bilmiyorum ancak kursan bile eduroam ağına bağlanamayacağın için çok anlamlı olmaz. Bence bilgisayarındaki interneti, ethernet portu üzerinden router'a paylaşarak kullanmaya devam et. Keza ben de bu yöntemle kullanmaya devam ediyorum ve windows mobil hotspot üzerinde yaşadığım kopma-donma problemlerinden kurtuldum diyebilirim.
Bu arada bir soru daha, pcde olan internet paylaştığım zaman mobil ve başka pcde olmuyor paylaşılan pcde int var ama paylaştığınca youtube twitter vs girmiyor bunun sebebi ne olabilir?

Ben de öyle kullanayım diye düşündüm pcden yaptığın paylaşım ayarlarını atabilir misin bana ya da kısaca anlatırsan hellederim
1741204120900.webp

Ben Wi-Fi 2'yi kullanarak eduroam'a bağlanıyorum. sağ click-özellikler sekmesi altında;
1741204215279.webp

Paylaşımı aktif edip, ev ağı bağlantısını ethernet olarak seçeceksin. Benim kullandığım ayarlar bu şekilde.

Bir noktaya daha değinmek istiyorum; eğer aynı işlemleri Wi-Fi sürücün yerine, bende de görmüş olduğun Cloudflare WARP kullanarak gerçekleştirseydim vpn'li bir şekilde interneti router'a paylaştırmış olurdum.

Ayrıca ethernet kablosunu router üzerinde wan portuna takman gerekiyor.

Youtube-twitter girememenin sebebi muhtemelen okulunun eduroam'a tanımladığı engel. Benim okulumda youtube-instagram ve twitter (hatta tüm ülkede bant genişliği daraltıldığı, kimsenin sosyal medyaya giremediği dönemde bile) sorunsuz çalışırken netflix blutv gibi platformlar engellenmiş durumda.

Bu engelleri vpn kullanmadan GoodByeDPI kullanarak bilgisayar üzerinde aşabiliyorum ancak bu haliyle interneti paylaşamıyorum.

GoodByeDPI çalışsa bile interneti o haliyle paylaşmıyor yani.

Router'ına eğer OpenWRT kurabilirsen zapret gibi paketler sayesinde bunun gibi engelleri de vpn'siz olarak atlatabilirsin.