Ankara’ya İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümüyle kapak atmak. Bugüne kadar yan gelip yatmasaydım Hacettepe bile kazanabilecek olduğumu bilmek çok sinir ediyor. Mezuna kalasım da yok, en kötü ihtimalle Gazi veya Ankara Üniversitesine gideceğim gibi zaten.

Eskişehir Uçak Mühendisliği (2 üniversitede olur). Sıralama olarak 15-20 bin. Umarım.

Sorum YKS sınavına hazırlananlara, üniversite ve bölüm hedefiniz ne? Benim hedefim Çukurova Üniversitesi işletme. EA 100.000 sıralama ile alıyor, daha fazlasını yapabileceğimi düşünmüyorum o yüzden hedefimi gerçekçi tuttum.

Hedefim yok hangi puan yaparsam araştıracağım o bölümü okuyacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Esasında şu anda YKS'ye hazırlanmıyorum. Halihazırda bir sağlık bölümünü okumaktayım. Benim bu yoldaki hedefim ise Yüksek Lisans yaparak profesyonel bir şekilde akademik kariyere atılmak.

Küçük bir tavsiye: Okuyacağınız bölümü iyi seçin. Bu benim 3. bölümüm. Ve doğru yerde olduğum artık eminim. 1 adet ön lisans bölüm bitirdim ve 1 adet de açıktan okumaktayım. Şu anda da Lisans eğitimini sürdürmekteyim. Kariyer için yaş yoktur. İyi bölüm değil, sevdiğiniz bölüme atılın.

Sayısal 50k en az. Ankara Üniversitesi Veterinerlik.
Neden Ankara Üniversitesi? Akademisyen mi olmak istiyorsun?

Neden Ankara Üniversitesi? Akademisyen mi olmak istiyorsun?
Hayır, Veteriner Fakültelerinde hayvan hastaneleri uygulamalı dersler için çok önemli. Ankara Üniversitesi'ndeki hayvan hastanesi çok gelişmiş içinde her türlü cihaz var, meslek hayatımda fayda sağlayacaktır. Söz konusu Ankara Üniversitesi olunca akademik kadrosunun iyice oturmuş olduğunu düşünüyorum 180 küsür yıllık bir fakülte sonuç olarak.

Net bir üniversite hedefim yok. Sadece bir işte ustalaşmaya çalışıyorum. Hayatıma o şekilde devam etmeyi planlıyorum. Sadece üniversite dünyası için 2 yıllık yazabilirim.

Hayır, Veteriner Fakültelerinde hayvan hastaneleri uygulamalı dersler için çok önemli. Ankara Üniversitesi'ndeki hayvan hastanesi çok gelişmiş içinde her türlü cihaz var, meslek hayatımda fayda sağlayacaktır. Söz konusu Ankara Üniversitesi olunca akademik kadrosunun iyice oturmuş olduğunu düşünüyorum 180 küsür yıllık bir fakülte sonuç olarak.
Veteriner Fakültesi olan her yerde Hayvan Hastanesi bulunmakta. Aksi halde fakülte açılamaz. Bu sebeple 20 küsür devlette ve 1 adet özelde bulunmakta. Aşırı pahalı. Eğer gerçekten kalitlei eğitim ve sahada eğitim görmek istiyorsanız Fırat Üniversitesini tercih edin. Ankara Üniversitesi evet dediğiniz gibi ama teorik dersleri çok ağır. Esasında hangi hayvan alanında uzmanlaşmak istiyorsanız o şekilde tercih yapmalısınız. Bazı üniversiteler büyük ve küçük baş hayvanlarda uzmanken bazıları evcil hayvanlarda uzmandır. Her üniversitenin kendine göre bir prestiji var aslında.

Bunu da en iyi okuyanlardan ve mezunlardan öğrenebilirsiniz. Benim 3 adet hocam vardı ve hepsi "Ankara'dan mezun olan akademisyen olur. Teorikte çok ağır." demişlerdi.

Psikoloji istiyorum, hangi üniversite de okuyacağımı tam belirleyemedim. SAÜ'de okumayı düşünüyordum ama bu sene kontenjanlar yüzünden sıralamaları çekecekler, çok çekerlerse sıkıntıya gireceğim.