Yani hocam bilmiyorum bu arada hocam şunu da eklemek isterim. Üniversite bittikten sonra orada kalmayı planlıyorum. Oranın vatandaşı olmayı planlıyorum. Sizin tavsiyeniz ne olur? Son zamanlarda euronews eurostat gibi birçok haber kanalında hep immigration konusu var. Bir de Avrupa'da mülteci krizi var deniyor tabii ABD'nin de aşağı kalır bir yanı yok. Ondan dolayı ABD tarafına biraz daha sıcak bakıyorum ama dediğiniz gibi gerçekten de son zamanlarda ABD. Normalde bana kalsa ben İspanya'da yaşamak isterim. Tam benlik ülke ama dediğim gibi 2. sınıf vatandaş olurum korkusu var. Oranın toplumu asla beni kabullenmez gibi bir algı var kafamda. Kanada hakkında çok bir bilgim yok. Dediğim gibi siz ne yapmamı tavsiye edersiniz hocam?
Ben sana bir tavsiye vereyim, beni 10 sene sonra arar teşekkür etmeye çalışırsın.

Vietnam'ı bir düşün. Tüm grafikler Vietnamın ileride küçük bir Çin olacağı ve refah seviyesinin gerçekten uçacağını gösteriyor. Gerçekten çok gelecek vaat eden bir yer ve çok kaliteli üniversiteleri bulunuyor.

Avrupa demografik açıdan çökecek, 30 yıl sonra, 30 yıl önce imrenerek üniversite okumak istediğin o Avrupa ülkelerinin bir çoğu Orta Doğudan farksız olacak. Ama bundan az etkilenecek ülkeler arasında Polonya var. Polonya'da okuyabilirsin.