DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Esenlikler arkadaşlar, planlarımda değişiklikler oldu, mezuna vs. kaldım bir sene ve 19 Ağustos tarihinde e-Devlet üzerinden üniversiteme kaydımı yaptırdım. Geçtiğimiz aylarda temmuz ve ağustos için 1400 TL GSS (genel sağlık sigortası) borcu ödedim. Normalde 25 yaşına kadar ödemiyorsun. SGK'yı aradım, kayıt yaptırdığınız tarihten itibaren ödediğiniz borçları geri iade alabilirsiniz dedi. Ben de yarın kayıt belgemi alıp SGK'ya gideceğim. Bilgisi olan ya da daha önce başına gelmiş var mı bilmiyorum ama eğer varsa sorayım dedim. Ben mezuna kaldığım sene ailemden sigorta almış oldum, bunu SGK'da teyit etti ama neden Temmuz ayında borç ödedim? Yani tanımlanan o bir sene sadece sınav tarihine kadar mıydı? Ben ödediğim bütün parayı mı geri alacağım yoksa sadece kayıt yaptırdığım tarihten sonrasını mı?

Ankara'da bana sigortan yok dediler ve muayene için 300-400 lira para aldılar, sonrasında da sağlık ocağına gittim para almadılar. Muayene de olamadım, paramı da hemen sonrasında iade aldım. Bir hastanenin gördüğünü diğer sistem görmüyor. Ayrıca Etlik ve Etimesgut'ta neredeyse iki defa check-up oldum ve bu benimle ilgili değil, bütün masraflar MSÜ'ye aitti. Hem hizmet kullanmıyorum, hem sigortan yok deyip para alıyorlar hem de sigorta borcu diye 2.000 TL mi ödüyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bozuk sistem, çalışmazsın etmezsin cebindeki paraya göz dikerler, elin arapı bedava muayene olur ilacını alır. 🤷🏿

Çeşitli soruların için bölgendeki SGK müdürlüğüne uğra.
Gelir testi de aylık ödemen gereken "borç" miktarı, muayene ve ilaç ücretini etkiliyor diye biliyorum.

Bozuk sistem, çalışmazsın etmezsin cebindeki paraya göz dikerler, elin arapı bedava muayene olur ilacını alır. 🤷🏿

Çeşitli soruların için bölgendeki SGK müdürlüğüne uğra.
Gelir testi de aylık ödemen gereken "borç" miktarı, muayene ve ilaç ücretini etkiliyor diye biliyorum.
Gelir testi mevzusunu çözemedim. Ben direkt ödemiştim borcu. Bir uğrayayım hocam bakalım ne olacak.

Gelir testi mevzusunu çözemedim. Ben direkt ödemiştim borcu. Bir uğrayayım hocam bakalım ne olacak.
Gelir testi mevzusuna sosyal yardımlaşma ve dayanışma kurumu bakıyor olmalı ama en iyisi belediyenin sitesine bak, orada hangi kurumda gelir testi yapman gerektiği yazar.

Kanunu değiştirmedilerse üniversite kaydın varsa 25 yaşına kadar GSS borcu ödemiyor olmalısın, SGK'ya gitmen iyi olur.

Bana da borç yazıyorlar, borcunu öde diye tebligat bile yolladılar ama ödeme yapsam da pek bir şeye yaramayacak. :)

Gelir testi mevzusuna sosyal yardımlaşma ve dayanışma kurumu bakıyor olmalı ama en iyisi belediyenin sitesine bak, orada hangi kurumda gelir testi yapman gerektiği yazar.

Kanunu değiştirmedilerse üniversite kaydın varsa 25 yaşına kadar GSS borcu ödemiyor olmalısın, SGK'ya gitmen iyi olur.

Bana da borç yazıyorlar, borcunu öde diye tebligat bile yolladılar ama ödeme yapsam da pek bir şeye yaramayacak. :)
Bölümüm siyaset ve kamu yönetimi, devlet birimlerini yonetme eğitimi alıyorum ama devlet dairelerinde konular hakkında fikri olmayan insanları görünce garibime gidiyor :D

Son düzenleme: