cemkaraca

Yetkin
Şu an üniversite okuyorum ve GSS prim borcum var 10.000 TL. Lisede işe girmiştim, sigorta da yapıldı. Neden bu borç çıkıyor? Öğrenci olduğum için çıkmaması gerekmez mi? Ödemez isem ne olur?

Sigortalı işe girdiysen ve çıktıysan (veya girmediysen bile 25 yaşının üstündeysen) her türlü işliyor diye biliyorum, ödemezsen faiz binmeye devam ediyor. Öğrencilikle alakası yok yani.

Ben ikinci üniversitemi okurken çıkmıştı. 25 yaşa gelince çıkıyor direkt. Kadınlarda çıkmıyordu, erkeklere çıkıyordu diye hatırlıyorum.

@K13N, @Topcu, şu an 19 yaşındayım ve öğrenci olarak gözüküyorum. Lisede işe girip çıkmıştım sigortam da yapıldı (normalde sigortam babamın üstüneydi) onla mı alakalı acaba @K13N hocamızın dediği gibi?

Onu git konuş en yakın Sosyal Güvenlik Kurumu ile, 25 yaşına kadar babanın sigortasından faydalanırsın normalde okurken. Ondan sonra Genel Sağlık Sigortası parası yatırman gerekli her ay veya işe girecen.

Onu git konuş en yakın Sosyal Güvenlik Kurumu ile, 25 yaşına kadar babanın sigortasından faydalanırsın normalde okurken. Ondan sonra Genel Sağlık Sigortası parası yatırman gerekli her ay veya işe girecen.
İşe girdiğimde sigorta yapılmıştı. Ondan dolayı babamın sigortasından düşmüş olabilir miyim? İşten çıktığımda sigortam bitti.

Takmana gerek yok iktidarla beraber bu borçlarında gideceğine inanıyorum aksi olamaz.
Beni 21 yıl önce hastanede doğrmuşluar o günden beri hastanenin önünden geçmişliğim yok 15k borç var 2ye katlayıp bir sonraki iktidara artık.