Polis "Dur" dediği anda durmak gerekir diğer her ülkede böyledir bizim ülkemizde ne yazık ki ne polise yetki konusunda ne de yaşam olanakları konusunda yeterli yetki verilmiyor. Olay tahkikat bitince tam anlamıyla ortaya çıkar. Direkt silahını çıkarıp ateşlediğinden "Kasten adam öldürmeye teşebbüs olarak." geçmiştir büyük ihtimal. Günün sonunda bir memur görevinden bir vatandaş canından oldu. Allah rahmet eylesin.
Detaylar
Kim cevapladı?Helox
Üstün
Polis "dur" dediği anda durmak gerekir diğer her ülkede böyledir bizim ülkemizde ne yazık ki ne polise yetki konusunda ne de yaşam olanakları konusunda yeterli yetki verilmiyor. Olay tahkikat bitince tam anlamıyla ortaya çıkar. Direkt silahını çıkarıp ateşlediğinden "kasten adam öldürmeye teşebbüs olarak." geçmiştir büyük ihtimal. Günün sonunda bir memur görevinden bir vatandaş canından oldu. Allah rahmet eylesin.
Polis o sıra görevde değilmiş. Sivil durumdaymış.
Ar damarı çatlamış, insanlıktan nasibini almamış bir polis. Biri sokakta bıçakla dolaşıp milleti katletse muhtemelen yetkim yok diye silah çekip sıkmazdı ama böyle olunca keskin nişancı olurlar. İnsanda önce onur olmalı.
Tamamen suçlu o zaman çürük yumurta. En ağır cezayı alır umarım.
EGM açıklaması var. Bunu da geçtim 86 yaşındaki mimar silah çekmediği sürece hiçbir koşulda vurmanın haklı bir tarafı yok. Nasıl bir mantığınız var anlamıyorum... Diyelim vurulan adam tartışmada haksızdı, ne olacak? Bu kadar adaletini kafana göre birilerini vurarak sağlama kafasındaysan forumca sana yardımcı olalım, Güney Afrika'ya gönderelim. Haklı ya da haksız, can müdafası dışında bırak silah kullanmayı karşındakine fiziksel temasta bulunma hakkın bile yok.Suçlunun polis olduğunu nereden biliyorsun? Çarpıtmalı yazılabiliyor.
EGM açıklaması var. Bunu da geçtim 86 yaşındaki mimar silah çekmediği sürece hiçbir koşulda vurmanın haklı bir tarafı yok. Nasıl bir mantığınız var anlamıyorum... Diyelim vurulan adam tartışmada haksızdı, ne olacak? Bu kadar adaletini kafana göre birilerini vurarak sağlama kafasındaysan forumca sana yardımcı olalım, Güney Afrika'ya gönderelim. Haklı ya da haksız, can müdafası dışında bırak silah kullanmayı karşındakine fiziksel temasta bulunma hakkın bile yok.
Hükümetin uzun yıllardır dayattığı Türk polisi Türk polisi algısı gençleri zehirledi.
Son düzenleyen: Moderatör:
Polis hayranlığı sorun değil. Sorun medeni haklardan habersiz, yaşam hakkını canı istediği zaman almayı normal gören, basit mantık bile kuramayacak durumda bir neslin var olması. Bir gün bunu kendilerine ya da sevdikleri birine yapan çıktığında (ki bu kafayla bu ülke böyle giderse çıkacak) bile anlayacak kadar muhakeme yetenekleri olduğunu sanmıyorum. Ülkenin anayasasında bile can alma cezası yok, kıytırık bir silah ve rütbe sahibi olan herkes kendini kanunların ötesinde görmeye başladı.Çocuklukta genelde polis hayranlığı olur. Büyüyünce geçer umarım.
Polis hayranlığı sorun değil. Sorun medeni haklardan habersiz, yaşam hakkını canı istediği zaman almayı normal gören, basit mantık bile kuramayacak durumda bir neslin var olması. Bir gün bunu kendilerine ya da sevdikleri birine yapan çıktığında (ki bu kafayla bu ülke böyle giderse çıkacak) bile anlayacak kadar muhakeme yetenekleri olduğunu sanmıyorum. Ülkenin anayasasında bile can alma cezası yok, kıytırık bir silah ve rütbe sahibi olan herkes kendini kanunların ötesinde görmeye başladı.
Dediklerinize katılıyorum ama bu gönderinin başında bir polis sıktı yazmasaydı şu yorum yapılmazdı bile. Bundan eminim. Bu tamamen dediğim gibi saçma bir hayranlıktan ortaya çıkan saçma bir sevgi.
- Makaleler
- 1
EGM açıklaması var. Bunu da geçtim 86 yaşındaki mimar silah çekmediği sürece hiçbir koşulda vurmanın haklı bir tarafı yok. Nasıl bir mantığınız var anlamıyorum... Diyelim vurulan adam tartışmada haksızdı, ne olacak? Bu kadar adaletini kafana göre birilerini vurarak sağlama kafasındaysan forumca sana yardımcı olalım, Güney Afrika'ya gönderelim. Haklı ya da haksız, can müdafası dışında bırak silah kullanmayı karşındakine fiziksel temasta bulunma hakkın bile yok.
Ben olayı detaylı bilmiyorum, sadece netleşene kadar tık uğruna haberi değiştiren saçma sapan haber sayfalarını eleştirmek istedim aslında. Ne alakası var? EGM açıklama yaptıysa, doğrudur.
Son düzenleyen: Moderatör: