Herkese selamlar! Urbex meraklılarının en çekindiği ve zorlandığı şey mekan bulmaktır.
Bugün size nasıl mekan bulunur tüm yöntemleri vereceğim. Özellikle
@Koneko Toujou hocamın sorusu üzerine bu rehberi hazırladım, kendisine buradan selamlarımı iletiyorum. İyi okumalar.
Yöntem 1: Yakın Çevre
Yakın çevrenize bildikleri terkedilmiş veya boşaltılmış mekanlar var mı diye sorarak öğrenme şansınız var. Ben ve ekibim, çoğu mekanı çevredeki tanıdık kişilerden öğrendik. Özellikle Ankara, Adana gibi şehirlerde birkaç sokak gezdiğiniz zaman 50 tane ıssız bina çıkıyor.
Yöntem 2: Google Maps
Google haritalar artık yüksek netliğe sahip uydu görüntüleri sunuyor. Google haritalar üzerinden size uygun olan bölgeleri inceleyip boş, etrafı ıssız olan yerleri tespit edebilirsiniz.
Yöntem 3: Forumlar
İnternette farklı forumlarda urbex yapan bazı kişiler mekan paylaşır. Özellikle Reddit'teki bazı subredditlerden kolayca mekan bulabilirsiniz.
Yöntem 4: Platformlar
Urbexology veya Haze Explr gibi toplulukların web sitesi ve uygulaması yardımı ile diğer urbex meraklılarının bulduğu ıssız yerleri bulabilirsiniz.
Evet, urbex'in en zor kısmı mekan bulmaktır. Özellikle Bursa, Çanakkale gibi yerlerde. Ankara ve Adana gibi şehirlerde daha kolay bulmak.
Herkese iyi urbexler dilerim!