THE KEROXEA 7

Üstün
Makaleler
20
Yer
Rockport City
Herkese selamlar! Urbex meraklılarının en çekindiği ve zorlandığı şey mekan bulmaktır.

Bugün size nasıl mekan bulunur tüm yöntemleri vereceğim. Özellikle @Koneko Toujou hocamın sorusu üzerine bu rehberi hazırladım, kendisine buradan selamlarımı iletiyorum. İyi okumalar.

Yöntem 1: Yakın Çevre​

Yakın çevrenize bildikleri terkedilmiş veya boşaltılmış mekanlar var mı diye sorarak öğrenme şansınız var. Ben ve ekibim, çoğu mekanı çevredeki tanıdık kişilerden öğrendik. Özellikle Ankara, Adana gibi şehirlerde birkaç sokak gezdiğiniz zaman 50 tane ıssız bina çıkıyor.

Yöntem 2: Google Maps​

Google haritalar artık yüksek netliğe sahip uydu görüntüleri sunuyor. Google haritalar üzerinden size uygun olan bölgeleri inceleyip boş, etrafı ıssız olan yerleri tespit edebilirsiniz.

Yöntem 3: Forumlar​

İnternette farklı forumlarda urbex yapan bazı kişiler mekan paylaşır. Özellikle Reddit'teki bazı subredditlerden kolayca mekan bulabilirsiniz.

Yöntem 4: Platformlar​

Urbexology veya Haze Explr gibi toplulukların web sitesi ve uygulaması yardımı ile diğer urbex meraklılarının bulduğu ıssız yerleri bulabilirsiniz.

Evet, urbex'in en zor kısmı mekan bulmaktır. Özellikle Bursa, Çanakkale gibi yerlerde. Ankara ve Adana gibi şehirlerde daha kolay bulmak.

Herkese iyi urbexler dilerim!

He böyle ıssız yerlere gidin sonra ya baliciler ya da çevre esnafı tarafından sapık diye dayak yiyin :D Türkiye'de yapılacak aktivite değil.
Hocam siz de haklısınız ama gündüz vakti gezince bir şey olmuyor zaten ekipmanlı 4-5 kişiyiz gelsin de dayak atsın bakalım cesareti varsa :D

Cesarete gerek yok ki. Karşınıza ruh hastası çıkar bir şarjörü boşaltır. Erkekliğinizin bir anlamı kalmaz o zaman.
Hocam şimdi ıssız yerlere giriyoruz evet ancak kimseye diklenilmediği sürece çok bir şey yapmıyorlar. İki hakaret edip çıkartıyorlar genelde.