erdym

Üstün
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Ben Sahibinden'den Intel Pentium 2 sattım da, ben bunu nasıl kargoya vereceğim? Paketi kendim mi önceden hazırlamalıyım yoksa orada paketi veriyorlar, ben de paketliyor muyum ve bunun için ücret alıyorlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce depo personeli olarak çalıştım ve e ticaret malları paketliyorduk o nedenle şöyle izah edeyim. İhracat malları harici Türkiye içerisinde dolaşacak paketleri sadece poşete koyup bant çekip faturayı yapıştırıp yollardık. İşlemci biraz daha hassas olabileceğinden ufak bir karton kutu içerisine koyup boşlukları karton parçasıyla gelen darbeyi yalıtması doldurabilirsin. Paketlemeyi sen yapıp kargoya gidip veriyorsun. İşlemcinin kutusu varsa bu dediklerim geçerli, kutusu yoksa işlemci boyutunda ufak ekstra bir koruyucu kutu yapman iyi olabilir. Pinli ise pinlere boşluk bırak ki çarpmasın kutuya vs.

Daha önce depo personeli olarak çalıştım ve e ticaret malları paketliyorduk o nedenle şöyle izah edeyim. İhracat malları harici Türkiye içerisinde dolaşacak paketleri sadece poşete koyup bant çekip faturayı yapıştırıp yollardık. İşlemci biraz daha hassas olabileceğinden ufak bir karton kutu içerisine koyup boşlukları karton parçasıyla gelen darbeyi yalıtması doldurabilirsin. Paketlemeyi sen yapıp kargoya gidip veriyorsun. İşlemcinin kutusu varsa bu dediklerim geçerli, kutusu yoksa işlemci boyutunda ufak ekstra bir koruyucu kutu yapman iyi olabilir. Pinli ise pinlere boşluk bırak ki çarpmasın kutuya vs.

Hocam bu arada işlemci koleksiyonluk işlemci daha çok yani bunda pin yok eski tip slot kart gibi olan işlemcilerden. O zaman mecbur canım porima kutumu feda edeceğim artık.

Güzelce gazeteye sar, boyuna göre koli alıp, boşlukları da bol bol gazeteyle doldur. Gazete yerine başka ambalaj kağıtları da kullanabilirsin.

Hocam bu arada işlemci koleksiyonluk işlemci daha çok yani bunda pin yok eski tip slot kart gibi olan işlemcilerden o zaman mecbur canım porima kutumu feda edeceğim artık.
Gerçi doğru pentium 2 aşırı eski bir işlemci koleksiyonluk olacağını unutmuşum. Ekstra özen iyi olur hocam, dediğim şeyleri uyguladığınızda kargocu arkadaşlar kutunuzun üstünde tepinmediği müddet hasar görmez.

Güzelce gazeteye SAR, boyuna göre koli alıp, boşlukları da bol bol gazeteyle doldur. Gazete yerine başka ambalaj kağıtları da kullanabilirsin.

Gazete güzel fikirmiş hocam neyle sabitleyeceğimi düşünüyordum teşekkürler.

Gerçi doğru Pentium 2 aşırı eski bir işlemci koleksiyonluk olacağını unutmuşum. Ekstra özen iyi olur hocam, dediğim şeyleri uyguladığınızda kargocu arkadaşlar kutunuzun üstünde tepinmediği müddet hasar görmez.

Hocam okulumda çöpe atılacaktı ben aldım hepsini. Zaten okulda kullanıldıkları için hepsi tertemiz duruyordu. Şu an birkaç Pentium 2 ve Pentium 3 kapalı slotum var bir de Pentium Gold.

Gazete güzel fikirmiş hocam neyle sabitleyeceğimi düşünüyordum teşekkürler.

Hocam okulumda çöpe atılacaktı ben aldım hepsini. Zaten okulda kullanıldıkları için hepsi tertemiz duruyordu. Şu an birkaç Pentium 2 ve Pentium 3 kapalı slotum var bir de Pentium Gold.

Muhteşem olmuş vallahi, keşke bizim okullarda da öyle olsa. :)

Elinde varsa balonlu naylona da sarabilirsin. Benim ikinci el aldığım işlemci o şekilde gelmişti. Hatta o kadar büyük bir naylona sarılmıştı ki açarken ufak çaplı bir gerilim yaşadım acaba taklaya mı geldik diye :)