• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü USB 3.0 girişi anakartta mı yoksa kasada mı bulunuyor? Ekipmanlar için bir fark var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gokomazo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 380
  • Etiketler Etiketler
    usb usb 3.0
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

gokomazo

Uzman
USB 3.0 girişleri Anakarttakiler mi oluyor yoksa PC kasasında üstte bulunanlar mı? Ekipmanı 3.0'a takmakla 2.0'a takmak arasında bir fark olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkada USB 3.0 portu olup da kasa önü için 3.0 bağlantısı sunan anakart görmedim. USB 3.0 portu genelde mavi renktedir. Lakin bazı kasalarda mavi cırtlak duracağı için üreticiler siyah olarak da bırakıyor. Öte yandan port eğer 3.0 ise yanında 3.0 olduğu yazar.

Bunu kesin anlamanın yolu kasadaki bağlantıya bakmaktır. USB 3.0 kablosu bol pinli, ince ama geniş bir kablo iken USB 2.0 kablosu daha kısadır:

Ekipman 2.0 ise 2.0 portuna takılması daha iyi olabilir. Mesela benim HyperX Quadcast mikrofon 3.0 portunda sorun çıkartıyor ama 2.0 portunda sorunsuz.
USB 3.0 girişleri anakarttakiler mi oluyor yoksa PC kasasında üstte bulunanlar mı? Ekipmanı 3.0'a takmakla 2.0'a takmak arasında bir fark olur mu?

Ben SteelSeries kulaklığımı 2.0 takınca mikrofonum çok kötü oluyordu, bunu 3.0'a takınca düzelttim ama farklı kulaklıkta olmuyordu. Çok bir fark olacağını zannetmiyorum ama siz 3.0 USB'ye takmaya özen gösterin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkada USB 3.0 portu olup da kasa önü için 3.0 bağlantısı sunan anakart görmedim. USB 3.0 portu genelde mavi renktedir. Lakin bazı kasalarda mavi cırtlak duracağı için üreticiler siyah olarak da bırakıyor. Öte yandan port eğer 3.0 ise yanında 3.0 olduğu yazar.

Bunu kesin anlamanın yolu kasadaki bağlantıya bakmaktır. USB 3.0 kablosu bol pinli, ince ama geniş bir kablo iken USB 2.0 kablosu daha kısadır:

Ekipman 2.0 ise 2.0 portuna takılması daha iyi olabilir. Mesela benim HyperX Quadcast mikrofon 3.0 portunda sorun çıkartıyor ama 2.0 portunda sorunsuz.

Çözüm
Teşekkür ederim, Recep Bey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…