Çözüldü USB 3.2 anakart USB 3.0 kasaya takılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Öküz

Uzman
Yeni nesil bir anakart aldık diyelim USB3.2 Gen1 Type A çıkışlı. Bunu USB3.0 girişi olan kasaya monte edersek herhangi bir sorun olur mu?

Çözüm

USB 3.0 eski ismi USB 3.2 gen 1 yeni ismi, isimlendirmesi değişti.

Hız farkı olması için USB 3.2 gen 2 veya gen 2 X2 olması lazım.
USB 3.0 ile USB 3.2 gen 1 aynı şey, hızları aynı, isimlendirme değişiyor sadece, bir sorun olmaz.

Yani kasada USB 3.0 yazıyorsa o en az USB 3.2 gen 1'dir.

USB 3.0 ile USB 3.2 gen 1 aynı şey, hızları aynı, isimlendirme değişiyor sadece, bir sorun olmaz.

Yani kasada USB 3.0 yazıyorsa o en az USB 3.2 gen 1'dir.
Nasıl yani hocam 3.0 ile 3.2 nasıl aynı olur? Biraz daha detaylandırabilir misiniz? Piyasada farklı isimlerle fiyatlarla satışta var o yüzden soruyorum. Çalışıp çalışmayacağından ziyade hız konusunda kısıtlama yavaşlama olur mu onu merak ediyorum aslında.

USB 3.0 eski ismi USB 3.2 gen 1 yeni ismi, isimlendirmesi değişti.

Hız farkı olması için USB 3.2 gen 2 veya gen 2 X2 olması lazım.

Çözüm
Şuan iyice kafam karıştı mevzuya hakim olmadığım için sizin gibi anlayamıyorum. 1 cümle yazıp gitmek yerine biraz daha açıklayıcı yazabilir misiniz? Şimdi USB3.2 Gen1 aslında eski ismiyle USB3.0 mı olmuş oluyor? O zaman hızda bir sorun olmaz diye anlıyorum.

İsimlendirme faciası.
Kesinlikle.

Evet. Zamanında isim değişikliği oldu.
USB 3.0, USB 3.2 Gen 1 olarak değiştirildi.

Şimdi kısa bir araştırma yaptım USB3.0 2008 yılında çıkmış. Bu isim güncelleme olayı da 5 sene sonra 2013'te olmuş.

Anakart yeni lakin kasa eski bu güncelleme olayından önce çıkarılmış eski USB3.0 bir kasa yine de sorunsuz sıkıntısız çalışır mı? Yani daha geniş bir cevap istiyordum lakin iş uzadı ben modelleri atayım en iyisi.

Anakart : MSI Mag B460M Bazooka

Kasa : Resmini atayım ;

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…