Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Nasıl yani hocam 3.0 ile 3.2 nasıl aynı olur? Biraz daha detaylandırabilir misiniz? Piyasada farklı isimlerle fiyatlarla satışta var o yüzden soruyorum. Çalışıp çalışmayacağından ziyade hız konusunda kısıtlama yavaşlama olur mu onu merak ediyorum aslında.
USB 3.0 eski ismi USB 3.2 gen 1 yeni ismi, isimlendirmesi değişti.
Hız farkı olması için USB 3.2 gen 2 veya gen 2 X2 olması lazım.
Öküz
Uzman
Nasıl yani hocam 3.0 ile 3.2 nasıl aynı olur? Biraz daha detaylandırabilir misiniz? Piyasada farklı isimlerle fiyatlarla satışta var o yüzden soruyorum. Çalışıp çalışmayacağından ziyade hız konusunda kısıtlama yavaşlama olur mu onu merak ediyorum aslında.USB 3.0 ile USB 3.2 gen 1 aynı şey, hızları aynı, isimlendirme değişiyor sadece, bir sorun olmaz.
Yani kasada USB 3.0 yazıyorsa o en az USB 3.2 gen 1'dir.
Nasıl yani hocam 3.0 ile 3.2 nasıl aynı olur? Biraz daha detaylandırabilir misiniz? Piyasada farklı isimlerle fiyatlarla satışta var o yüzden soruyorum. Çalışıp çalışmayacağından ziyade hız konusunda kısıtlama yavaşlama olur mu onu merak ediyorum aslında.
USB 3.0 eski ismi USB 3.2 gen 1 yeni ismi, isimlendirmesi değişti.
Hız farkı olması için USB 3.2 gen 2 veya gen 2 X2 olması lazım.
- Makaleler
- 1
RecepBaltasiSevenInsan
Yetkin
Bu tablo daha aydınlatıcı olacaktır. Eskiden 3.0 3.1 3.2 diye ayırırdık. Şimdi hepsi USB 3.2 diye adlandırılıyor, farkları Gen1 Gen2 ve GEN2x2 olması.
İsimlendirme faciası.
Son düzenleyen: Moderatör:
Öküz
Uzman
Şuan iyice kafam karıştı mevzuya hakim olmadığım için sizin gibi anlayamıyorum. 1 cümle yazıp gitmek yerine biraz daha açıklayıcı yazabilir misiniz? Şimdi USB3.2 Gen1 aslında eski ismiyle USB3.0 mı olmuş oluyor? O zaman hızda bir sorun olmaz diye anlıyorum.
Kesinlikle.
RecepBaltasiSevenInsan
Yetkin
Evet. Zamanında isim değişikliği oldu.Şuan iyice kafam karıştı mevzuya hakim olmadığım için sizin gibi anlayamıyorum. 1 cümle yazıp gitmek yerine biraz daha açıklayıcı yazabilir misiniz? Şimdi USB3.2 Gen1 aslında eski ismiyle USB3.0 mı olmuş oluyor? O zaman hızda bir sorun olmaz diye anlıyorum.
Kesinlikle.
USB 3.0, USB 3.2 Gen 1 olarak değiştirildi.
Öküz
Uzman
Şimdi kısa bir araştırma yaptım USB3.0 2008 yılında çıkmış. Bu isim güncelleme olayı da 5 sene sonra 2013'te olmuş.
Anakart yeni lakin kasa eski bu güncelleme olayından önce çıkarılmış eski USB3.0 bir kasa yine de sorunsuz sıkıntısız çalışır mı? Yani daha geniş bir cevap istiyordum lakin iş uzadı ben modelleri atayım en iyisi.
Anakart : MSI Mag B460M Bazooka
Kasa : Resmini atayım ;
Anakart yeni lakin kasa eski bu güncelleme olayından önce çıkarılmış eski USB3.0 bir kasa yine de sorunsuz sıkıntısız çalışır mı? Yani daha geniş bir cevap istiyordum lakin iş uzadı ben modelleri atayım en iyisi.
Anakart : MSI Mag B460M Bazooka
Kasa : Resmini atayım ;
Son düzenleme: