Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Öküz

Uzman
Yeni nesil bir anakart aldık diyelim USB3.2 Gen1 Type A çıkışlı. Bunu USB3.0 girişi olan kasaya monte edersek herhangi bir sorun olur mu?

Çözüm
Nasıl yani hocam 3.0 ile 3.2 nasıl aynı olur? Biraz daha detaylandırabilir misiniz? Piyasada farklı isimlerle fiyatlarla satışta var o yüzden soruyorum. Çalışıp çalışmayacağından ziyade hız konusunda kısıtlama yavaşlama olur mu onu merak ediyorum aslında.

USB 3.0 eski ismi USB 3.2 gen 1 yeni ismi, isimlendirmesi değişti.

Hız farkı olması için USB 3.2 gen 2 veya gen 2 X2 olması lazım.
Şimdi kısa bir araştırma yaptım USB3.0 2008 yılında çıkmış. Bu isim güncelleme olayı da 5 sene sonra 2013'te olmuş.

Anakart yeni lakin kasa eski bu güncelleme olayından önce çıkarılmış eski USB3.0 bir kasa yine de sorunsuz sıkıntısız çalışır mı? Yani genel cevap istiyordum lakin iş uzadı ben modelleri atayım en iyisi.

Anakart : MSI Mag B460M Bazooka

Kasa : Resmini atayım ;

Eki Görüntüle 146694
Sıkıntı olmaz hocam. Yalnız kasa çok eski ise ve daha önce kullanıldı ise temassızlık olabilir.
İlk çıkan USB 3 girişleri çok da sağlam değil.

Şimdi kısa bir araştırma yaptım USB3.0 2008 yılında çıkmış. Bu isim güncelleme olayı da 5 sene sonra 2013'te olmuş.

Anakart yeni lakin kasa eski bu güncelleme olayından önce çıkarılmış eski USB3.0 bir kasa yine de sorunsuz sıkıntısız çalışır mı? Yani genel cevap istiyordum lakin iş uzadı ben modelleri atayım en iyisi.

Anakart: MSI MAG B460M Bazooka

Kasa: Resmini atayım;

Eki Görüntüle 146694

Uzayacak bir şey yok, basit şekilde anlatıyoruz, o kasadaki USB 3.0 soketin yeni adı USB 3.2 gen 1, bu kadar basit.

İlk çıkan USB 3 girişleri çok da sağlam değil.
Bu şekilde yorumlar istiyorum işte sadece teknik kısımda kalmayalım yani konuyu uyar mı uymaz mı dan ziyade takılır mı? Ne gibi sorunlar olur? Manasında açtım lakin yabancı forumlardaki gibi tartışma dönmüyor. Herkes gelip kısa kısa yazıp çözüm alma peşinde. Kasa eski anakart yeni giriş uyumluluğu dışında kasa eski olduğu için temassızlık olabilir diyorsunuz yani? Ona göre daha dikkatli oluruz.

Uzayacak bir şey yok, basit şekilde anlatıyoruz, o kasadaki USB 3.0 soketin yeni adı USB 3.2 gen 1, bu kadar basit.
Tamam da siz mevzuyu bildiğiniz için sanki karşıdaki de bir şeyler biliyormuş gibi 1 cümle ile cevap yazıyorsunuz. Konu ile alakalı hiçbir şey bilmeyen birisinin kafası daha çok karışır öyle mesela 1 cümle değil de maddeler halinde birkaç cümle ile açıklasanız en azından konuyu bilmeyenler için güzel bir kaynak olur. Hızdan soket uyumluluğundan ziyade başka ne gibi şeyler olur mesela kasa eski çünkü? Bunları da konuşmak gerekirdi ama katılım biraz az diğer forum daha beter durumda 1 kişi yarım yamalak cevap yazıp bir de çözüm olarak işaretlemiş ona da sitem gösterdim bakabilirsiniz.

Sorduğunuz soru.

Yeni nesil bir anakart aldık diyelim USB3.2 Gen1 Type A çıkışlı. Bunu USB3.0 girişi olan kasaya monte edersek herhangi bir sorun olur mu?

Verdiğim cevaplar.

USB 3.0 ile USB 3.2 gen 1 aynı şey, hızları aynı, isimlendirme değişiyor sadece, bir sorun olmaz.

Yani kasada USB 3.0 yazıyorsa o en az USB 3.2 gen 1'dir.
USB 3.0 eski ismi USB 3.2 gen 1 yeni ismi, isimlendirmesi değişti.

Hız farkı olması için USB 3.2 gen 2 veya gen 2 X2 olması lazım.

Ne soruyorsanız onu cevaplıyoruz, konu başlığında kasa eski, çalışır mı gibi bir soru sormadınız, uyumluluk sorusu sordunuz.

@20424 Kardeş cevapları verdin de tek seferde vermedin ki taksit taksit laf alıyoruz konu açıklamasına bakmadan sadece başlığa bakarak yanıt yazıyorsanız diyecek bir şey de bulamıyorum üstüne kendi mesajınızı çözüm olarak işaretliyorsunuz. Benim derdim bu da değil aslında tartışma olsun millet gelsin yabancı forumlardaki gibi tekniki bilgileri tartışalım hani böyle bir şey yapıyorum ne gibi problemlerle karşılaşırım nasıl çözerim? Gibi. Lakin ülkemizin en revaç 2 forumunda bile beklediğim aktifliği bulamadım ona şaşırıdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@20424 Kardeş cevapları verdin de tek seferde vermedin ki taksit taksit laf alıyoruz konu açıklamasına bakmadan sadece başlığa bakarak yanıt yazıyorsanız diyecek bir şey de bulamıyorum üstüne kendi mesajınızı çözüm olarak işaretliyorsunuz. Benim derdim bu da değil aslında tartışma olsun millet gelsin yabancı forumlardaki gibi tekniki bilgileri tartışalım hani böyle bir şey yapıyorum ne gibi problemlerle karşılaşırım nasıl çözerim? Gibi. Lakin ülkemizin en revaç 2 forumunda bile beklediğim aktifliği bulamadım ona şaşırıdım.

Çözümü yetkili işaretliyor, diğer forumda aynı isimle beni bulabilirsiniz ama orada artık aktif değilim, amacımız sorulan soruya net cevap verip çözmek, uzatmaya gerek yok beğenmediyseniz mesaja beğenmedim ifadesi bırakabilirsiniz, yanlış buluyorsanız raporlayabilirsiniz, iyi günler.

Lakin yabancı forumlardaki gibi tartışma dönmüyor.

Yabancı forumlardaki gibi iyi bir soru sordunuz mu? Sormadınız. Kasa modeli yazdınız mı? Yazmadınız. Anakart modeli yazdınız mı yazmadınız?(Sonradan eklediniz) İki cümle ile soru sordunuz ve iki cümlelik bir cevap aldınız. Reddit'te hiç cevap alınamayan konular var, size burada epey kapsamlı cevap verildi bile.

Kasa eski anakart yeni giriş uyumluluğu dışında kasa eski olduğu için temassızlık olabilir diyorsunuz yani? Ona göre daha dikkatli oluruz.

Kasa eski de olsa yeni de olsa temassızlık sorunu yaşayabilirsiniz. Kasanın kalitesine bağlı. Dandik bir tane Dark kasayla sorun yaşar mıyım diye soruyorsunuz. Dandik bir tane Dark kasa aldığınız için sorun yaşama ihtimaliniz daha yüksek.

Amacınız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? Konuyla ilgili video bile yaptık. Kasanın anakarta takılacak USB girişinden bir fotoğraf bile paylaşmadınız. Aktif değil dediğiniz forumda konunuz ikinci sayfaya ulaşmış. İnsanlar size yardımcı olmaya çalışıyor ama siz hiç bilgi paylaşmadan çözüm istiyorsunuz.

Hazırcısınız, bir fotoğraf bile paylaşmayacak kadar tembelsiniz ve bencilsiniz.

Sorunuzu genişlettiğiniz kadar geniş cevap alırsınız.

Kasanın içinde o portun anakarta bağlanan kablosu bu ise uyumludur:

1746986030540.webp

Bunu yeni görüyorum mesela bir arkadaş şu videonun linkini atsaydı izleyip öğrenirdim. Youtube'den baktığım fakat gözden kaçırdığım bir video. Genel olarak yazdıklarınızda haklısınız kasa anakart bilgilerini en başta vermek gerekirdi lakin, yanıt olarak yazdığınız tüm paragraf içerisinden şu kelimeyi yakıştıramadım zira kabul edebileceğim bir şey değil.

Böyle basit bir konuda biraz daha olgun yaklaşım beklerdim çünkü niyet iyi de olsa istemeden hakarete kadar varabiliyor yazılan kelimeler. Ben katılım ve tartışma olsun konuşalım derdindeyim mevzu ile alakalı hiçbir şey bilmediğimden size basit gelen bana zor gelebiliyor bazı konularda o yüzden çok katılım istedim zira konu 2.Sayfaya gelsin diye hep öne çıkar özelliğini kullandım. Bilmiyorum belki de bu konuyu açmakla hata etmişimdir internette daha kapsamlı araştırabilirdim. Neyse gelecek konularda ben tüm bu kurallara daha dikkat ederim ama umarım açılan tekniki konuları uzun uzun tartışabiliriz. İyi günler herkese :):thumbsup: