Yer
Manisa
Dostlar merhaba, laptopuma format atmak için masaüstü bilgisayarımda Windows 11 USB belleği yazdırdım. Buraya kadar her şey normaldi. Ardından laptopun driverlarını indirip USB'ye atayım dedim. Chipset driverını USB'ye atarken bir anda dondu, ben de iptal etmeye çalıştım fakat yanıt vermedi. Zorla kapatıp USB'yi çıkardım. Ardından biçimlendirmek istedim fakat neredeyse 10-15 dakika bekledim ve hiçbir şey olmadı. Ben de biçimlendirmeyi iptal ettim, bir daha da biçimlendiremedim. CMD gibi yöntemleri falan denedim ama hiçbir şekilde olmuyor. Bu USB'yi nasıl düzeltirim?

Ekran görüntüsü 2026-02-03 213838.webp

Ekran görüntüsü 2026-02-03 213745.webp

Başlata gel sağtık yap

Disk Yönetimi seç

Orda Usb belleğini bul sağtık birimi sil tıkla siyah olur . Siyah alanın üstünde Yeni Birimde tekrar oluştur Usb formatlanmış olur Dikkat et C diskini silme .

Merhaba. Rufus ile USB belleğinizi Önyükleme Seçimi başlığı altındaki Önyüklenebilir değil seçeneği seçiliyken ve diğer ayarlardan da dosya sistemi FAT32 ve disk bölüm düzeni GPT olacak şekilde ayarlıyken tekrar formatlayabilir misiniz?

Belleğin bozulduğunu düşünüyorum. Markası neydi, nereden satın aldınız?

SanDisk hocam A101'den almıştım bozulduysa mecbur yarın A101'e gidip bir tane daha alacağım.

Başlata gel sağtık yap.

Disk yönetimi seç.

Orada USB belleğini bul sağtık birimi sil tıkla siyah olur. Siyah alanın üstünde yeni birimde tekrar oluştur USB formatlanmış olur dikkat et C diskini silme.

Hocam dediğiniz gibi yapıyorum fakat sil seçeneği pasif gözüküyor.

Merhaba. Rufus ile USB belleğinizi önyükleme seçimi başlığı altındaki önyüklenebilir değil seçeneği seçiliyken ve diğer ayarlardan da dosya sistemi FAT32 ve disk bölüm düzeni GPT olacak şekilde ayarlıyken tekrar formatlayabilir misiniz?

Bunu birazdan deneyeceğim sonucu söylerim hocam.

Merhaba. Rufus ile USB belleğinizi önyükleme seçimi başlığı altındaki önyüklenebilir değil seçeneği seçiliyken ve diğer ayarlardan da dosya sistemi FAT32 ve disk bölüm düzeni GPT olacak şekilde ayarlıyken tekrar formatlayabilir misiniz?

Maalesef olmadı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-02-04 010302.webp
    Ekran görüntüsü 2026-02-04 010302.webp
    43,1 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme: