Alcheinz

Başarılı
Arkadaşlar 100GB'a yakın bir veri depolayacağım (fotoğraf ve video), bunlara gerektiğinde hızlıca erişebilmem hatta bazı durumlarda veri transferi yapabilmem gerekiyor. Anakartımda USB 3.2 Gen 2 portları mevcut (10Gbps). Önerilerinizi bekliyorum.

-Ben Kingston'un bu ürününü buldum fakat yorumlarda hızının USB 2.0 standartlarında olduğundan şikayetçi olmuşlar. Acaba insanlar yanlış yuvaya takarak falan mı kullanıyor?

Arkadaşlar 100GB'a yakın bir veri depolayacağım (fotoğraf ve video), bunlara gerektiğinde hızlıca erişebilmem hatta bazı durumlarda veri transferi yapabilmem gerekiyor. Anakartımda USB 3.2 Gen 2 portları mevcut (10Gbps). Önerilerinizi bekliyorum.

-Ben Kingston'un bu ürününü buldum fakat yorumlarda hızının USB 2.0 standartlarında olduğundan şikayetçi olmuşlar. Acaba insanlar yanlış yuvaya takarak falan mı kullanıyor?
SanDisk Ultra Dual Drive Luxe öneririm. Okuma/yazma oranı SATA SSD'lerle neredeyse aynı ve bir ucu Type-C + ürün komple metal. Ben, 64 GB gümüş rengine sahibim ve memnunum: https://www.epey.com/usb-bellek/sandisk-ultra-dual-drive-luxe-sdddc4-128g-g46.html

Bundan aldım 1 hafta önce falan fakat henüz kullanmadım. Test edeyim yazarım hocam.
Hocam test edip yazarsanız çok sevinirim.

Bütçeniz ve lazım olan depolama alanı ne kadar? Sanırım 128 GB lazım. Attığınız bellek iyi değil, yavaş, alınmaz, ayrıca kronik sorunlu.
Evet 128GB lazım bütçe olarak 500 TL gibi bir seviyede olursa çok iyi olur. USB 3.2 Gen 1 olup yavaş olması çok saçma değil mi? Kronik sorunu nedir acaba?

SanDisk Ultra Dual Drive Luxe öneririm. Okuma/yazma oranı SATA SSD'lerle neredeyse aynı ve bir ucu Type-C + ürün komple metal. Ben, 64 GB gümüş rengine sahibim ve memnunum: https://www.epey.com/usb-bellek/sandisk-ultra-dual-drive-luxe-sdddc4-128g-g46.html
Biraz pahalı geldi fakat gerçekten hız konusunda o kadar iyiyse bütçemi zorlayabilirim.

Yazacağım hocam.

O fiyata 240'lık SATA SSD almak daha mantıklı.

Ve evet kronik sorunu nedir hocam?

Evet 128GB lazım bütçe olarak 500 TL gibi bir seviyede olursa çok iyi olur. USB 3.2 Gen 1 olup yavaş olması çok saçma değil mi? Kronik sorunu nedir acaba?

Biraz pahalı geldi fakat gerçekten hız konusunda o kadar iyiyse bütçemi zorlayabilirim.

Tek port yetiyorsa onu almaniza gerek yok, bu da aynı hızı veriyor. 400 okuma 100 yazma.

Sandisk Ultra Flair veya Ultra Luxe bakabilirsiniz.
Ultra Flair F/P değil, bu yüzden almak mantıklı değil, ancak Ultra Luxe çok kaliteli.

Ultra Luxe'ün 64 GB versiyonu 150 okuma 50 yazma veriyorken 128 GB versiyonu 400 okuma 100 yazma veriyor. Ultra Dual Drive Luxe'ün 64 GB ve üst versiyonları 400 okuma 100 yazma veriyor. Dikkat ediniz.

Hocam internette yazanlar gibi, benim için pek sorun değil ancak hızı ilk başta çok yüksekken genelde sonrasında hemen düşüyor 10mb/sn altına, bazense bunun üstüne yükseliyor. Değişik yani alacaksanız alabilirsiniz 128 GB olduğu için ve fiyatı uygun olduğu için aldım ben. Write protected hatası alanlar oluyormuş ama ben sadece içine ISO koyacağım. Verilerim gitse de problem olmaz yani. Kısacası alabilirsiniz ama ne aldığınızı bilin.

Flash bellek tavsiyesi yapılmış zaten, farklı opsiyon olarak; elinizde kullanmadığınız SSD varsa SSD kutusu almayı da düşünebilirsiniz.