Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Elimde bir adet Vestel venüs V3 5570 var. Buna ROM atıp touchpad olarak kullanmayı düşünüyorum. Bataryasını bağlamadan direkt kablo ile çalıştırmayı düşünüyorum. Sadece kasayı açtığımda devreye gireceği için kasa kapalıyken çalışsın istemiyorum. Bunun için B550A Pro anakartımdan USB hattından kablo çekeceğim. Bu anakarta bir zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde bir adet Vestel venüs V3 5570 var. Buna ROM atıp touchpad olarak kullanmayı düşünüyorum. Bataryasını bağlamadan direkt kablo ile çalıştırmayı düşünüyorum. Sadece kasayı açtığımda devreye gireceği için kasa kapalıyken çalışsın istemiyorum. Bunun için B550a Pro anakartımdan USB hattından kablo çekeceğim. Bu anakarta bir zarar verir mi?

USB portundan normal akım çekeceksen 500 ma USB2 900 ma USB3 anakarta zarar gelmez. Cihaz sürekli yüksek akım çekerse port yorulur. Bataryasız çalıştırmak sorun değil ama uzun süre yüksek akım çekmemesine dikkat et.

USB portundan normal akım çekeceksen 500 ma USB2 900 ma USB3 anakarta zarar gelmez. Cihaz sürekli yüksek akım çekerse port yorulur. Bataryasız çalıştırmak sorun değil ama uzun süre yüksek akım çekmemesine dikkat et.

Sinyal pinini kandırmak için 1 ohm direnç atacağım o kadar. Kaç amper çeker tam emin değilim.

Elimde bir adet Vestel venüs V3 5570 var. Buna ROM atıp touchpad olarak kullanmayı düşünüyorum. Bataryasını bağlamadan direkt kablo ile çalıştırmayı düşünüyorum. Sadece kasayı açtığımda devreye gireceği için kasa kapalıyken çalışsın istemiyorum. Bunun için B550A Pro anakartımdan USB hattından kablo çekeceğim. Bu anakarta bir zarar verir mi?
Direkt PSU'ya neden bağlamıyorsunuz? 5V hattının olduğu molex'e bağlarsanız aynı işlevi görür zaten. PS_ON pini PSU'ya çalış emri vermediği sürece 5VSB dışında ana hatlar kapalı olur. O da bilgisayarı açmadığınız sürece çalışmayacağı anlamına geliyor.

Direkt PSU'ya neden bağlamıyorsunuz? 5V hattının olduğu Molex'e bağlarsanız aynı işlevi görür zaten. PS_ON PIN'i PSU'ya çalış emri vermediği sürece 5VSB dışında ana hatlar kapalı olur. O da bilgisayarı açmadığınız sürece çalışmayacağı anlamına geliyor.

Kasanın bir yerinden kablo çıkarmam gerekir onun için. Onun da çok ihtimali olduğunu düşünmüyorum.

Direkt PSU'ya neden bağlamıyorsunuz? 5V hattının olduğu Molex'e bağlarsanız aynı işlevi görür zaten. PS_ON PIN'i PSU'ya çalış emri vermediği sürece 5VSB dışında ana hatlar kapalı olur. O da bilgisayarı açmadığınız sürece çalışmayacağı anlamına geliyor.

Konuya tekrar bir bilgi geçeyim. 3.8 voltmuş telefon. 1600 mA gözüküyor.

Son düzenleme:
Kasanın bir yerinden kablo çıkarmam gerekir onun için. Onun da çok ihtimali olduğunu düşünmüyorum.

Konuya tekrar bir bilgi geçeyim. 3.8 voltmuş telefon. 1600 ma gözüküyor.

1600 ma çeken 3.8V'luk bir telefonu USB'nin 5V hattından beslemek doğrudan olmaz. USB portu en fazla 900 ma verir, senin cihaz 1600 ma istiyor. Bu durumda USB portu kesin zorlanır, kapanır veya zarar görür. Harici 5V 3.8v regülatör kullanman şart.