6115

Uzman
Debian ve Fedora denedim, ikisinde de USB transfer hızı Windows'a göre çok düşük. Şu an Debian 12 kullanıyorum, bu distrodaki sıkıntıma bir çözüm veya yeni bir distro önerisi bekliyorum.

Distrolarda GUI dosya aktarımı sorunlu, terminal üzerinden atmayı deneyebilirsiniz.

Kod:
cp ~/dosya_yolu/dosya_adı ${aygıt}/dosya_yolu

Cp yazdıktan sonra atacağın dosyayı terminale sürükle, daha sonra da USB'nin dizinine dosya yöneticisi ile girip yolu kopyala de ve ${aygıt} yazan kısmı silip o yolu yapıştır. Tam hatırlamıyorum ma bunun sonuna Sync yazınca ilerleme durumu da gözüküyordu, yani kod şu şekilde gözükecek:

Kod:
cp ~/dosya_yolu/dosya_adı ${aygıt}/dosya_yolu sync

USB'nin dosya sistemi nedir? NTFS ya da FAT32 ise oyle zaten. EXT4 yaparsan hizlanma oluyor.
Kullandığım aygıtlar exFAT durumunda.
Distrolarda GUI dosya aktarımı sorunlu, terminal üzerinden atmayı deneyebilirsiniz.

Kod:
cp ~/dosya_yolu/dosya_adı ${aygıt}/dosya_yolu

Cp yazdıktan sonra atacağın dosyayı terminale sürükle, daha sonra da USB'nin dizinine dosya yöneticisi ile girip yolu kopyala de ve ${aygıt} yazan kısmı silip o yolu yapıştır. Tam hatırlamıyorum ma bunun sonuna Sync yazınca ilerleme durumu da gözüküyordu, yani kod şu şekilde gözükecek:

Kod:
cp ~/dosya_yolu/dosya_adı ${aygıt}/dosya_yolu sync
Sağ ol yarın deneyeyim.