Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Merhaba, sınıfta benimle uğraşan bir kız var ve tahtada YouTube'a şifre koyuyorum hocaların isteğiyle, çünkü tahta zarar görüyor teneffüste. Kız kurduklarımı 3 gün kadar araştırıp siliyor. Sadece şifre ile kapanan site engelleyiciye ihtiyacım var, önerileriniz neler? Silinmemesini ben hallederim ancak gizli simgeler kısmında gözükürse veya kapatılabilirse sorun teşkil eder.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çok basit ama etkili bir yöntem buldum.

Kod:
# Buradaki yapı şudur:
# "www.youtube.com" adresi 0.0.0.0 adresine yönlendirilir.
# 0.0.0.0 adresi yerel makinede çalışan bir adrestir dolayısıyla herhangi bir port açık olmadığı ve servis
# çalışmadığı sürece yanıt vermeyecektir.
0.0.0.0        www.youtube.com

USB belleğin içinde hosts isimli bir dosya oluştur ve içine kod bloğu içindeki yönlendirmeyi gir.
Bundan sonra yapman gerekeni söyleyeceğim. Öncelikle USB takıldığında tetiklenmesi için bir autorun.inf dosyası oluşturmalısın. Bu dosya calistir.bat dosyasını USB takıldığında otomatik çalıştırsın.

Şimdi asıl iş calistir.bat dosyasında. Bu dosya, C:\Windows\drivers\etc\hosts dosyasının yedeğini güvenli bir yere almalı. Ardından USB içindeki hosts dosyası C:\Windows\drivers\etc klasörüne hosts ismiyle kopyalanmalı. İnternet bağlantısı kapatılıp açıldığında artık şöyle bir ekran ile karşılaşacaksınız:

1704229752210.webp

Bunu diğer siteler için de yapabilirsin.

En son USB çıkartılırken çalıştırabileceğin bir cikis_calistir.bat dosyası oluştur. Bu dosya yedeğini aldığı hosts dosyasını yerine geri koysun. Koymadan önce eski hosts dosyasını silsin.

Biraz manuel ancak işe yarar bir yöntem. Ayrıca unutma, bütün bu işlemleri gerçekleştirirken Admin yetkilerine sahip olman gerekecek.
Son düzenleme:
Çok basit ama etkili bir yöntem buldum.

Kod:
# Buradaki yapı şudur:
# "www.youtube.com" adresi 0.0.0.0 adresine yönlendirilir.
# 0.0.0.0 adresi yerel makinede çalışan bir adrestir dolayısıyla herhangi bir port açık olmadığı ve servis
# çalışmadığı sürece yanıt vermeyecektir.
0.0.0.0        www.youtube.com

USB belleğin içinde hosts isimli bir dosya oluştur ve içine kod bloğu içindeki yönlendirmeyi gir.
Bundan sonra yapman gerekeni söyleyeceğim. Öncelikle USB takıldığında tetiklenmesi için bir autorun.inf dosyası oluşturmalısın. Bu dosya calistir.bat dosyasını USB takıldığında otomatik çalıştırsın.

Şimdi asıl iş calistir.bat dosyasında. Bu dosya, C:\Windows\drivers\etc\hosts dosyasının yedeğini güvenli bir yere almalı. Ardından USB içindeki hosts dosyası C:\Windows\drivers\etc klasörüne hosts ismiyle kopyalanmalı. İnternet bağlantısı kapatılıp açıldığında artık şöyle bir ekran ile karşılaşacaksınız:

1704229752210.webp

Bunu diğer siteler için de yapabilirsin.

En son USB çıkartılırken çalıştırabileceğin bir cikis_calistir.bat dosyası oluştur. Bu dosya yedeğini aldığı hosts dosyasını yerine geri koysun. Koymadan önce eski hosts dosyasını silsin.

Biraz manuel ancak işe yarar bir yöntem. Ayrıca unutma, bütün bu işlemleri gerçekleştirirken Admin yetkilerine sahip olman gerekecek.

Çözüm
@The Shorekeeper hocam merhaba, çok anlayamadım da, nasıl yapabilirim tam olarak? Veya sizin bunu uyarlama şansınız var mı rica etsem?

Çok anlayamadım hocam, calistir.bat kısmını nasıl yapacağım bilmiyorum.

Bu arada bu yöntem verilen adresi görünce ağ sürücüsünü siliyor değil mi? USB takılınca da aldığı yedeği koyuyor oraya.

Son düzenleme:
@The Shorekeeper hocam merhaba, çok anlayamadım da, nasıl yapabilirim tam olarak? Veya sizin bunu uyarlama şansınız var mı rica etsem?

Çok anlayamadım hocam, calistir.bat kısmını nasıl yapacağım bilmiyorum.

Bu arada bu yöntem verilen adresi görünce ağ sürücüsünü siliyor değil mi? USB takılınca da aldığı yedeği koyuyor oraya.

Çalıştırma mantığını ters anlatmışım yukarıdaki mesajda.

USB içinde autorun.inf dosyası koyacaksınız ve bu dosya otomatik çalışacak. Otomatik çalıştığında ise sizin USB'nizde bulunan, engelleri kaldıran hosts dosyası Windows'a kopyalanacak.

USB'yi çıkarırken cikis_calistir.bat dosyası çalışacak. Bu dosya engelleri içinde bulunduran hosts dosyasını içerecek ve Windows'a kopyalayacak.

Ağ sürücüsünü silmiyor, sadece girdiğiniz adresi başka bir IP'ye yönlendiriyor. Yani bilgisayarın kendisine yönlendiriyor ve bilgisayar dışarı çıkamıyor.

Şu an ayarlama şansım yok. Sınav haftasındayım ve sınavlara çalışıyorum. Boş bir vaktim olursa bakabilirim o da kesin değil.

Çalışma mantığını anlattım. Biraz araştırma ile bu işlemleri yapabilecek basit Batch betiklerini yazabilirsiniz.