vuliber

Başarılı
Arkadaşlar selam,

Birkaç hafta önce Superonline görevlileri daireye gelen kabloları yenilediler. Modem yanına da bir küçük aparat daha koydular. Bir süre sonra modemden biraz uzakta olan odadaki masaüstü PC internet çubuğu teke indi, sonra internet sürekli kopup gelmeye başladı. Bazen kesilmediği halde USB çıkmış gibi uyarı sesi veriyor. Sonra gidip başka USB aldım, aynı sorun devam ediyor. Modemin olduğu odadaki laptopta ise bir sorun yok. Bu problemi nasıl çözebilirim?

Selamlar,
Superonline görevlileri daireye gelen kabloları yenilediler. Modem yanına da bir küçük aparat daha koydular.
Bu yazdığınızdan anladığım kadarıyla dairenize kadar fiber hat (FTTH) şeklinde bağlantı çekilmiş ve mevcut modem yerine harici bir ONT cihazıyla birlikte bir yönlendirici (router) kullanılarak kurulum yapılmış. Verilen yönlendiricinin kablosuz standartı Wi-Fi 5 olabilir, bundan dolayı Wi-Fi çekim gücü ve bağlantı kalitesi düşük olabilir.

Mevcut modemin yanına bir aparat koydular hocam bir süre sorun yoktu ama sonra uzaktaki masaüstü pc'de internet kopmaları oldu çubuk teke indi, yeni usb WiFi adaptör aldım sorun devam ediyor. Superonline ekibini aradım sorun görünmüyor bizde dediler.

Yönlendiriciden kastınız nedir hocam kusura bakmayın hakim olduğum bir alan değil. Küçük cihaz ise bu;

Dosya Ekleri

• 20260105_205226.webp
    20260105_205226.webp
    2,4 MB · Görüntüleme: 30
Ne kusuru hocam, sorun yok. Fotoğraftaki cihaz ONT cihazı. Fiber kablodan gelen ışık sinyalini yönlendirici cihazın anlayabileceği elektrik sinyaline çeviriyor. Yönlendirici dediğim cihaz da modem gibi görünen cihaz. Onun arkasında marka ve modeli yazar.

Bunu sormamın nedeni cihazın Wi-Fi standartını öğrenebilmek. Düşük kablosuz bağlantı kalitesi sorununun o cihazdan kaynaklandığını düşünüyorum.