Arkadaşlar selam,

Birkaç hafta önce Superonline görevlileri daireye gelen kabloları yenilediler. Modem yanına da bir küçük aparat daha koydular. Bir süre sonra modemden biraz uzakta olan odadaki masaüstü PC internet çubuğu teke indi, sonra internet sürekli kopup gelmeye başladı. Bazen kesilmediği halde USB çıkmış gibi uyarı sesi veriyor. Sonra gidip başka USB aldım, aynı sorun devam ediyor. Modemin olduğu odadaki laptopta ise bir sorun yok. Bu problemi nasıl çözebilirim?

Oda uzaktaysa yeni koyulan router'ın 2.4 Ghz kanalına bağlan. 5Ghz kanala bağlanırsa menzil yetmez. Router genelde ilk kurulduğunda telefonda veya pc'de wifi'ı açınca "routerismi-2.4" "routerismi-5" şeklinde iki farklı isim görürsün. 2.4 olanına bağlanıp dene.

Olmazsa daha kaliteli bir router al veya kaliteli bir menzil arttırıcı al.

Veya Bilgisayarındaki Usb wifi adaptörünün versiyonu düşük olabilir wifi6 olan bir adaptör al. (En muhtemel sorun bu)

Tp link ac1300 archer t4u alıp denemiştim hocam sorun devam etti. Oda - modem arası yaklaşık 10 m.

Tp link ac1300 archer t4u alıp denemiştim hocam sorun devam etti. Oda - modem arası yaklaşık 10 m.
ac1300 wifi5 adaptörmüş. Wifi6 router + wifi6 adaptör alabilirsin veya extender alıp arada bir yere kurabilirsin. Başka türlü o menzili zor kaldırır wifi5'i.

Ya da kullandığın odaya kadar ethernet çekip routerı oraya kuracaksın. (Önermem)

Fiber hat geldi madem wifi6'ya geçme vaktin gelmiş.

Ya da hiç bütçen yoksa routerdan pc'ye ethernet çek, ethernetle kullan artık.