Rehber User-Agent nasıl değiştirilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Quezzy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 221
  • Etiketler Etiketler
    değiştirme
Bu rehberimde çok kolay bir şekilde User-Agent değiştirme, yani internet sitelerinin tespit ettiği, kullandığınız işletim sistemi ve tarayıcı bilgilerini değiştirmeyi göstereceğim.

Öncelikle bir User-Agent switcher eklentisi kurmamız gerekiyor. Ben şu eklentiyi öneririm:

Zaten kurduktan sonra iş bitiyor diyebiliriz. Eklentiyi açıyorsunuz ve bir tarayıcı ile işletim sistemi seçiyorsunuz.

Seçtikten sonra "Apply (all tabs)" yazanı seçin. Böylece bütün sekmeler de seçtiğiniz tarayıcı ve işletim sistemi tespit edilir. Fakat "Apply (this tab)" derseniz, sadece eklentiyi açtığınızda hangi sekme açıksa o sekmede geçerli olur.

Reset dediğinizde ise tamamen sıfırlanır. Kendi işletim sisteminiz ve tarayıcınız tespit edilir. Test UA dediğinizde ise seçtiğiniz tarayıcı ve işletim sistemi düzgün tespit edilebiliyor mu onu test edeceğiniz bir sayfa açılır.

Sayfaya direkt şu linkten de ulaşabilirsiniz:

Eklentinin çalıştığını gösteren örnek görseller:

Rehberim bu kadardı. Umarım işinize yarar. İyi Sosyaller!

Güzel rehber. Vivaldi kullananlar eklenti kurmadan tarayıcı bilgilerini değiştirebiliyor. Hatta çoğu kullanırken Chrome olarak gözüküyor.

Chrome tabanlı tarayıcılarda web tarayıcının masaüstündeki kısa yolunda hedef kısmına bir boşluk bırakıp aşağıdaki yazıyı kendinizce düzenleyip eklediğinizde de eklentiye gerek duymadan tarayıcının User-Agent'ı değiştirilebiliyor.
Kod:
--user-agent="Tarayıcıuseragentiismi"
Tarayıcıuseragentiismi yazan kısıma gözükmesini istediğiniz tarayıcının user-agent ismini yazabilirsiniz.
Örnek vermek gerekirse şu şekilde;
Kod:
"C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --user-agent="Gözükmesini istediğiniz user-agent ismi"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…