Benim fikrim, çoğu senaryoda gereksiz olduğundan yana.
Eski telefonum Redmi Note 9'du ve 1 seneyi geçti, S24 Plus kullanıyorum.
Her yönüyle çok memnunum ama düşününce şunu fark ettim:
  • Oyunlarımı bilgisayarda oynamayı daha çok seviyorum.
  • Ders/iş gibi çalışma kollarını da bilgisayardan hallediyorum.
  • Film dizi izlemek bilgisayarda çok daha keyifli.

Yani kısaca ben pişmanım; keşke bu kadar üst segment bir telefon almasaydım. İhtiyacım olmadığını kullanırken fark ettim. En verimli olduğu zaman fotoğraf çekimi, başka da bir işte işlev sahibi değil.

Siz üst segment telefon almak hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kişiden kişiye değişiyor bu.

Her telefon değiştireceğime bir kere alırım suyunu sıkana kadar kullanırım. Orta veya giriş segment bir süre sonra uygulama çalışmaz oluyor. Mesela S20Fe severek kullandım ama bankacılık uygulaması çalışmaz oldu. Üst segmentin gereksiz olduğunu düşünmüyorum.

Ben S25 Ultra kullanıyorum ve pişmanım. Aslında telefonu beğenmediğimden değil; sadece yeni çıkan telefonların eskilerle arasında çok büyük fark olmadığını hissediyorum. Mesela bilgisayarda böyle değil: RTX 3070'ten 4070'e geçince farkı hemen hissedersin ama telefonda değiştirince bu farkı hissedemiyorum.

İşte bu kanıtıdır her sene aynı telefonu yaptıklarının. S22 Ultra ile S25 Ultra'yı karşılaştır fark yok telefonda. Sadece CPU farklı bir de kamera. CPU'nun farkıda o kadar büyük değil minik değişiklikler.

Her telefon değiştireceğime bir kere alırım suyunu sıkana kadar kullanırım. Orta veya giriş segment bir süre sonra uygulama çalışmaz oluyor. Mesela S20 FE severek kullandım ama bankacılık uygulaması çalışmaz oldu. Üst segmentin gereksiz olduğunu düşünüyorum.

S20 FE güncel telefon neden bankacılık uygulaması çalışmaz ki?
Samsung Grand Prime çalıştırmadı desen inanırdım ama bu çok garip.

Telefonu sadece alo demek için kullanıyorum. Arada bir güzel manzara olursa fotoğrafını çekiyorum o kadar. Aktif olarak S23 kullanıyorum 3 senedir, telefon kullanılamaz hale gelene kadar kullanacağım. Güzel telefon fakat artık günde 3 kere şarja takmaktan gına geldi. Keşke Plus modeli alsaymışım diyorum.

İhtiyaç yoksa ben de gereksiz görüyorum. "Bu üst seviye telefonu almazsam bütçemin kalanını nereye ayırabilirim" diye düşününce daha mantıklı karar verebiliyor insan. Yaklaşık 6 senedir aynı telefonu kullanıyorum. Eksisini artısını biliyorum. Yapabileceklerini ve yapamayacaklarını biliyorum.

Eskisi gibi çabuk eskimiyor artık telefonlar. General Mobile Discovery 16 gb telefonum vardı. Bir sene sonra çok hantallaşmıştı. Fotoğraflarım kendiliğinden siliniyordu. Bir senede değişmiştim. LG G4'üm vardı. Batarya performansı inanılmaz kötüydü. Ve çok ısınıyordu. Sürüne sürüne 4 sene kullanmıştım ama bu saydıklarım dışında iyi telefondu. Şu an M51 var ve gerçekten hâlâ stabil, şarjı hâlâ rahat yetiyor. Telefon değiştirmek için pek sebebim yok şu an.

Yani eskiden olsa üst segment telefon alayım, daha uzun kullanayım diye bir algı vardı ancak günümüzde giriş seviye bir telefon dahi 5 yıldan uzun kullanılabilir bence.

Oyun konusunda ben mobilden oyun oynamayı sevmiyorum. Oyun oynamak istiyorsanız giriş seviye telefon + el konsolu alınmasını tavsiye ederim. Doğru düzgün oyun oynarsınız en azından :D Sırf oyun için telefona 70-80+ bin lira vermek mantıksız bence. Günümüz telefonları AAA oyunları dahi açabiliyor evet ama yazık olur telefonu o amaçla kullanmak bence.

İşte bu kanıtıdır her sene aynı telefonu yaptıklarının. S22 Ultra ile S25 Ultra'yı karşılaştır fark yok telefonda. Sadece CPU farklı bir de kamera. CPU'nun farkıda o kadar büyük değil minik değişiklikler.

Katılmıyorum. S22 Ultra ile S25 Ultra arasında neredeyse 3 kat CPU farkı var, bir o kadar da GPU.

Telefonu sadece alo demek için kullanıyorum. Arada bir güzel manzara olursa fotoğrafını çekiyorum o kadar. Aktif olarak S23 kullanıyorum 3 senedir, telefon kullanılamaz hale gelene kadar kullanacağım. Güzel telefon fakat artık günde 3 kere şarja takmaktan gına geldi. Keşke Plus modeli alsaymışım diyorum.
Batarya değiştirin hocam. Benim SE 1 öyleydi değiştirdim günde 1 kez şarj ediyorum artık.