Üst seviye RX 9070 XT vs giriş seviye RTX 5070 Ti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yigitWq
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 39
  • Görüntüleme Görüntüleme 522
  • Etiketler Etiketler
    5070ti giriş
Bütçe
41000
@Okan Demiray, AMD bu sefer yeterince rekabet etti, destekleyip tekeli kırmak da bize kaldı. FSR4, Donanım Arşivi’nin videosuna göre beni oldukça tatmin etti. Saf performans da güçlü. RT performansı idare eder.

Bu durumda ya 9070 XT alırdım ya da ikinci el alırdım. NVIDIA’ya zorunda kalmazsam para kazandırmam.

Bu durumda ya 9070 XT alırdım ya da ikinci el alırdım. NVIDIA'ya zorunda kalmazsam para kazandırmam.

Pek mantıklı bir fikir değil. Bu şekilde düşünüp AMD'ye yönelirsek 9070XT'yi 50bin~ bandında görmemiz mümkün. Tüketici o sırada en mantıklı kart kendisi için hangisiyse onu almalı.

Pek mantıklı bir fikir değil. Bu şekilde düşünüp AMD'ye yönelirsek 9070XT'yi 50bin~ bandında görmemiz mümkün. Tüketici o sırada en mantıklı kart kendisi için hangisiyse onu almalı.

Vallahi çok kararsız kaldım 5070 Ti kaç gücü olarak %2 civarı daha iyi aslında önemli olan oda değil ama hem RT hem de mfg teknolojileri beni 5070 Ti'ye yöneltiyor bu arada taichi modeli 40k ya ulaşmış durumda.

Eğer 9070XT 30-34bin bandında kalsaydı almanız daha mantıklı olurdu ancak şu an 5070 Ti çok daha mantıklıdır. Evet FSR 4 falan var ama yani bir tarafta da yıllardır geliştirilen taş gibi DLSS var bir de bunun yanında MFG'si de geliyor tabii. 2. el satarken satma kolaylığı, encode/decode yaparken ki performansları ve NVIDIA Broadcast gibi çok fazla nimette yanında geliyor. Yani kısaca 5070 Ti alıp keyfinize bakabilirsiniz.

Hocam kendi fikrimdir bu teknolojileri kullanıpda hat safhada güzel bir görüntü ile 2K da en azından güzel bir oyun oynamak istiyorsanız. 5070 Ti üstüne çıkmalısın diye düşünüyorum. Sizin aklınızda eğer taichi modeli var ise 9070XT de sizi üzmeyecektir. Yani RT performansında aralarında 10 20 FPS var ki güzel bir UV ayarı ile 9070XT zaten %10 performans artışı alıyor. Bence hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın derim.

Mantıklı ama AMD hala adam gibi driver getirmiyor çökme vs var , Bunuda göz önünde bulundurmak lazım.

Mantıklı ama AMD hala adam gibi driver getirmiyor çökme vs var, bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

Vallahi açıkçası 7-8 yıldır 6700XT 6750XT 6800XT ve 7800XT kartlarını kullandım. Kartları stok ayarlarında kullandığım sürece herhangi bir driver çökme vs sorunlarıyla karşılaşmadım. Bir ara adrenaline programı sapıttı ancak birkaç haftada düzelttiler. Sorunlarla kartı kurcalamaya başladığımda karşılaşmaya başladım. O da nasıl oldu işte UV OC çok denedim Reddit üzerinde çok ayarlar baktım denedim kendi kendime testler yaptım bu şekilde çok hatalar çökmeler yaşadım ama her zaman sonunda doğru ayarı tutturdum ve %10 performans elde ederken düşük sıcaklıklar elde ettim. Şu an bile 9070XT ile aldığım gibi ayarlamalar yapmaya başladım 1 - 2 saat içerisinde de kartıma uygun ayarları buldum. Kart 45 derecelerde stok halinden 10 derece kadar daha az ısınırken %9 ila %11 arasında daha fazla performans alıyorum. Konu biraz da merak ve UV OC olaylarını sevmekle alakalı diye düşünüyorum. Ayrıca NVIDIA kullanıcılarına bu kolaylığı ( bence kolaylık ) sağlamadığı için OC ya da UV ile pek uğraşmıyorlar diye düşünüyorum o yüzdende AMD kanadı tarafına göre daha az hatalarla karşılaşıyorlar ( tabii ki yazılım konusunda önde olduklarını inkar etmiyorum ).

Nvidia bana en başından beri tak çalıştır kartı gibi geliyor. Ancak kendi adıma donanımlarla çok uğraşmayı sevdiğim için uzun zamandır amd kanadını kullanıyorum. Bu kişisel bir tercihtir.

Evet nvidia tak çalıştır gibi o doğru ama bende hala adrenalin programı bozuk bazen çöküyor ayrıca dediğin OC muhabbetine doğru.

Evet NVIDIA tak çalıştır gibi o doğru ama bende hala adrenalin programı bozuk bazen çöküyor ayrıca dediğin OC muhabbetine doğru.

Hocam o konuda şöyle bir tavsiyede bulunabilirim her ne kadar DDU gibi programlarla güzel bir kaldırma işlemi yapılsa da sistemde bir kere bozulduğu için toparlanamıyor ve evet bu AMD'nin yazılımı yüzünden ama düzeltmekte sonra çarede formata kalıyor ama oda çok meşakkatli bir işlem oluyor kullanıcı için yine en iyisi DDU ile kaldırıp Reddit üzerinden stabil olan versiyonu araştırıp bulmak ve onu kurmak sorununuzu çözer gibi geliyor bana. En son yaşadığım sorun ise oyuna girdiğimde program açılmıyordu çalışıyor ancak açılmıyor PC'yi yeniden başlatıyordum ve hiçbir şeye girmeden ilk programı açıyordum sonra oyuna giriyordum sorun çözülüyordu. Tavsiyem başlangıç uygulamalarına adrenalini eklemeniz ya da PC açılınca programı açmanız sonrasında kendi kendine toparlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…