Vallahi açıkçası 7-8 yıldır 6700XT 6750XT 6800XT ve 7800XT kartlarını kullandım. Kartları stok ayarlarında kullandığım sürece herhangi bir driver çökme vs sorunlarıyla karşılaşmadım. Bir ara adrenaline programı sapıttı ancak birkaç haftada düzelttiler. Sorunlarla kartı kurcalamaya başladığımda karşılaşmaya başladım. O da nasıl oldu işte UV OC çok denedim Reddit üzerinde çok ayarlar baktım denedim kendi kendime testler yaptım bu şekilde çok hatalar çökmeler yaşadım ama her zaman sonunda doğru ayarı tutturdum ve %10 performans elde ederken düşük sıcaklıklar elde ettim. Şu an bile 9070XT ile aldığım gibi ayarlamalar yapmaya başladım 1 - 2 saat içerisinde de kartıma uygun ayarları buldum. Kart 45 derecelerde stok halinden 10 derece kadar daha az ısınırken %9 ila %11 arasında daha fazla performans alıyorum. Konu biraz da merak ve UV OC olaylarını sevmekle alakalı diye düşünüyorum. Ayrıca NVIDIA kullanıcılarına bu kolaylığı ( bence kolaylık ) sağlamadığı için OC ya da UV ile pek uğraşmıyorlar diye düşünüyorum o yüzdende AMD kanadı tarafına göre daha az hatalarla karşılaşıyorlar ( tabii ki yazılım konusunda önde olduklarını inkar etmiyorum ).
Nvidia bana en başından beri tak çalıştır kartı gibi geliyor. Ancak kendi adıma donanımlarla çok uğraşmayı sevdiğim için uzun zamandır amd kanadını kullanıyorum. Bu kişisel bir tercihtir.