Bütçe
41000

Aliwwq

Uzman
Yer
Çayırova
Aslında bu üç kart arasında kaldım. Şöyle arada kaldım: 2'si üst seviye 9070XT biri de giriş seviye 5070 Ti. Genellikle hikaye oyunları oynuyorum, sizce hangisi daha iyi? Siz olsanız hangisini alırdınız.

ASRock taichi 9070XT = 39000₺
Shapire Nitro+ 9070XT = 40000₺
Palit gaming Pro 5070 Ti = 40.600₺

Şu anda 9070 XT'yi sadece beğenen alır. (Kozmetiği vs.) Onun haricinde hiçbir şeyi kalmadı. Şahsen Nitro+ modeli epey hoşuma gidiyor. Alabilsem paraya kıyardım. Fiyatı umrumda olmazdı.

Kendim 40k ya ASRock taichi modelini aldım ve aşırı derecede memnunum. Alırken Nitro+ ve taichi arasında kalmıştım. Nitro'yu rengi ve görünüşü itibari ile tercih etmedim. Ayrıca kablonun radyatör içinde olması bir tık olumsuz etkiledi beni eğer ASRock hoşunuza gidiyorsa 1. elden olarak soğutma performansı ve görünüşü harika ötesi diyebilirim.

Kendim 40k ya ASRock taichi modelini aldım ve aşırı derecede memnunum. Alırken Nitro+ ve taichi arasında kalmıştım. Nitro'yu rengi ve görünüşü itibari ile tercih etmedim. Ayrıca kablonun radyatör içinde olması bir tık olumsuz etkiledi beni eğer ASRock hoşunuza gidiyorsa 1. elden olarak soğutma performansı ve görünüşü harika ötesi diyebilirim.

Kablo konusu beni de korkuttu zaten normalinde ısınan bir kablo ekstra içeride olunca erime ihtimali gözden kaçmıyor.

Kartta cw var mı bu arada.

Kablo konusu beni de korkuttu zaten normalinde ısınan bir kablo ekstra içeride olunca erime ihtimali gözden kaçmıyor.

Erime ihtimali biraz abartı olabilir. Çünkü o 9070XT bir 5090 gibi güç çekişi yapamaz :D. Ancak ASRock taici 430W lara çıktığı olmuş ama yine de tehlike arz etmiyor. Hangisi hoşunuza gidiyorsa onu almanız sizin için iyi olacaktır. Şu anki pozisyonda 2 kartta harika ancak 5070 Ti modelinin en ucuzuyla 9070XT'nin en pahalı versiyonları karşılaştırmasıda bir tık hani :D. Kendi fikrimdir bu fiyatlarda herhangi bir modelin giriş ya da düşük kalitesini almanızı tavsiye etmem.

Önceki XFX merc 6800XT kartıma nazaren yok denecek kadar az var. Hellblade 2'yi bitirdim 1 hafta kadar önce 2K Full ayarlarda kasa fan sesi cw sesini bastırıyordu. Kasam Lian Li lancool 2 mesh kasasıydı çok da sesli bir kasa değildi.

Ust seviye 9070 XT veya giris seviyesi 5070 Ti almanin kozmetik disinda cok da bir etkisi yok zaten. Bu kartlarin giris seviyeleri de ust seviyeleri de kolay kolay isinmiyor. Performans olarak da neredeyse fark yok. 40K civarina 5070 Ti alabiliyorsan, butceni de zorlamiyorsa 5070 Ti. Normalde Sapphire Pulse 9070 XT'nin 30K civarindan satiliyor olmasi lazimdi.