Sandwich
Becerikli
Merhaba,
Üst düzey performans sunacak, uzun vadeli kullanıma uygun bir bilgisayar sistemi toplamak istiyorum. Bu sistem; sadece kasa içi bileşenlerle sınırlı değil, aynı zamanda çevre birimleriyle birlikte eksiksiz bir kurulum olacak şekilde planlanıyor.
Kullanım amacım: [örneğin: yüksek çözünürlükte video düzenleme (4K/8K), ileri seviye 3D modelleme ve render işlemleri, yapay zeka ve makine öğrenimi projeleri, güncel AAA oyunları ultra grafik ayarlarında oynamak, çoklu ekranla yazılım geliştirme ve multitasking].
Bu kapsamda aşağıdaki detaylara göre tavsiye almak istiyorum:
Sistemi tam anlamıyla eksiksiz ve profesyonel kullanıma uygun şekilde kurmak istiyorum. Bu nedenle hem maksimum performans hem de yatırımın karşılığını uzun vadede almak önceliğim. Önerilerinizi ve bütçe tahminlerinizi detaylı olarak paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler.
Üst düzey performans sunacak, uzun vadeli kullanıma uygun bir bilgisayar sistemi toplamak istiyorum. Bu sistem; sadece kasa içi bileşenlerle sınırlı değil, aynı zamanda çevre birimleriyle birlikte eksiksiz bir kurulum olacak şekilde planlanıyor.
Kullanım amacım: [örneğin: yüksek çözünürlükte video düzenleme (4K/8K), ileri seviye 3D modelleme ve render işlemleri, yapay zeka ve makine öğrenimi projeleri, güncel AAA oyunları ultra grafik ayarlarında oynamak, çoklu ekranla yazılım geliştirme ve multitasking].
Bu kapsamda aşağıdaki detaylara göre tavsiye almak istiyorum:
- Üst segmentte performans sunacak bir sistemde, 2025 yılı itibarıyla hangi kasa içi bileşenler tercih edilmeli? (İşlemci, ekran kartı, RAM kapasitesi ve frekansı, anakart, soğutma sistemi [hava/sıvı], SSD/HDD tercihi, PSU, kasa tipi ve hava akışı gibi unsurlar dahil)
- Bu bileşenlerin güncel piyasa fiyatları göz önünde bulundurulduğunda, yaklaşık ne kadar bütçe ayırmam gerekir? Aralık olarak örnekler verir misiniz? (örneğin: 80-100 bin TL bandında bir sistem neler sunar? 120 bin TL üzeri sistemlerde ne gibi farklar olur?)
- Çevre birimler açısından neleri önerirsiniz? Şunları da dahil ederek bütçe tahmini yapmanızı rica ediyorum:
- Monitör (çözünürlük, yenileme hızı, panel tipi – tek veya çoklu ekran kullanımı)
- Klavye (mekanik/membran, kablolu/kablosuz, yazılım uyumluluğu)
- Mouse (kablolu/kablosuz, DPI, ergonomi)
- Kulaklık ya da hoparlör (oyun, müzik veya profesyonel ses düzenleme amaçlı)
- Webcam, mikrofon (gerekiyorsa)
- UPS'ya da kaliteli bir priz sistemi
- Harici depolama (gerekiyorsa)
- Yatırım yaptığım sistemin 3-5 yıl boyunca güncelliğini koruyabilmesi için nelere dikkat etmeliyim? İleride yükseltme yapmayı planlıyorsam hangi bileşenlerde esneklik tanımam gerekir?
- Fiyat/performans açısından daha uygun alternatif sistemler varsa, hem kasa hem çevre bileşenleriyle birlikte bu sistemlerin de örnek bütçelerini ve performans beklentilerini belirtir misiniz?
Sistemi tam anlamıyla eksiksiz ve profesyonel kullanıma uygun şekilde kurmak istiyorum. Bu nedenle hem maksimum performans hem de yatırımın karşılığını uzun vadede almak önceliğim. Önerilerinizi ve bütçe tahminlerinizi detaylı olarak paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler.